Home / SLOVENSKO / Jablko má podľa Ďuriš Nicholsonovej jasnú víziu a namiesto politikárčenia či života vo vládnych limuzínach bude počúvať občanov (video)

Jablko má podľa Ďuriš Nicholsonovej jasnú víziu a namiesto politikárčenia či života vo vládnych limuzínach bude počúvať občanov (video)

8.3.2023 (SITA.sk) – Nová politická strana Jablko má jasnú víziu – návrat morálnosti a rozumu, dodržiavanie dohôd a predpisov a záujem krajiny i občanov, ktorý má byť nadradený nad akýmikoľvek straníckymi hádkami. Uviedla to Lucia Ďuriš Nicholsonová na stredajšej tlačovej besede.

Moderná stredová strana

My sme moderná stredová strana so silným sociálnym programom. Za matku všetkých reforiem považujeme štrukturálnu reformu regiónov. Namiesto politikárčenia a života vo vládnych limuzínach budeme počúvať občanov a krajinu,“ tvrdí Ďuriš Nicholsonová.

Dodala, že Jablko má v svojich stanovách uvedené, že predseda strany môže byť vo funkcii maximálne dve volebné obdobia.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Naši členovia pochádzajú z celého Slovenska. Nebudeme schránková politická strana, kde majú traja ľudia kľúče od kasičky. Zároveň odmietame žabomyšie vojny, vieme si sadnúť a tvrdo diskutovať, ale nie cez statusy a uplakané tlačovky“ dodala.

Peniaze na reformy

Ďuriš Nicholsonová ďalej tvrdí, že majú konkrétne spôsoby, ako a kde nájsť peniaze na reformy. „Nebudeme míňať energiu na šialené predvolebné atómovky a na populistické balíčky,“ povedala.

Jablko je podľa nej jasne prozápadne a proeurópsky orientovaná politická strana. „Európska únia (EÚ) má čo zlepšovať, ale veľmi jasne sa hlásime k NATO, EÚ a k všetkým ďalším medzinárodným štruktúram,“ zdôraznila.

Jablko taktiež vidí potenciál v mladých ľuďoch, ktorým musí vytvoriť príležitosti na ich rozvoj. „Najväčším bohatstvom Slovenska sú ľudia, ich talent a potenciál,“ tvrdí Ďuriš Nicholsonová.

Agentúra SITA bude správu aktualizovať.

Viac k témam: Nová politická strana, Predčasné voľby na Slovensku 2023, Predvolebná kampaň, Reformy
Zdroj: SITA.sk – Jablko má podľa Ďuriš Nicholsonovej jasnú víziu a namiesto politikárčenia či života vo vládnych limuzínach bude počúvať občanov (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vyššie štandardy bývania pre rómske komunity? Ficova vláda vyčlenila takmer šesť miliónov eur na usporiadanie vlastníctva 

Úrad splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity pripravil a vyhlásil výzvu v nadväznosti na programové obdobie 2014-2020.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *