Home / SVET / Ruské špeciálne služby zhromažďujú spravodajské informácie na Ukrajine pod rúškom zahraničných médií

Ruské špeciálne služby zhromažďujú spravodajské informácie na Ukrajine pod rúškom zahraničných médií

7.3.2023 (SITA.sk) – Kybernetickí špecialisti Ukrajinskej bezpečnostnej služby (SBU) zaznamenali početné pokusy ruských špeciálnych služieb získať spravodajské informácie na Ukrajine pod zámienkou aktivít predstaviteľov zahraničných médií. SBU o tom informovala na Telegrame.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Ruskí okupanti podľa SBU využívajú na zber utajovaných informácií špecializované internetové platformy a odborné online fóra ukrajinských novinárov. Na tieto zdroje okupanti odosielajú žiadosti o informácie a tvária sa, že o ne žiadajú zamestnanci známych zahraničných médií. Tvrdia pritom, že materiály potrebujú na tvorbu reportáží či dokumentov o vojne na Ukrajine.

SBU tvrdí, že „nepriateľa v prvom rade zaujímajú informácie o výsledkoch ruských raketových útokov na ukrajinské mestá“, pričom takto získané informácie potrebuje agresor na prípravu opakovaných leteckých útokov na ukrajinské objekty.

Viac k témam: Kybernetická bezpečnosť, Kybernetický útok, Kyberšpionáž, Novinári, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Ruské špeciálne služby zhromažďujú spravodajské informácie na Ukrajine pod rúškom zahraničných médií © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *