Home / SVET / Heger rokoval s izraelským premiérom o spolupráci pri budovaní inovačných kapacít či obstaraní radarového systému

Heger rokoval s izraelským premiérom o spolupráci pri budovaní inovačných kapacít či obstaraní radarového systému

6.3.2023 (SITA.sk) – Jednou z priorít Slovenska, o ktorých prišiel do Izraela s tamojším predsedom vlády Benjaminom Netanyahuom rokovať dočasne poverený premiér SR Eduard Heger (OĽaNO), je aj budovanie našich inovačných kapacít.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Ako ďalej na sociálnej sieti premiér informoval, s izraelským predsedom vlády sa zhodli, že Izrael nám v tom vie byť veľmi dobrým a blízkym partnerom. „Slovensko pokračuje v modernizácii svojich ozbrojených síl. Preto sme spolu hovorili aj o možnostiach spolupráce v tejto oblasti, konkrétne o zmluve ministerstva obrany z roku 2021 o obstaraní radarového systému z Izraela,“ informoval Heger.

Slovenský predseda vlády vidí prehĺbenie a zintenzívnenie vzťahov medzi oboma krajinami aj v cestovnom ruchu. „Už v apríli začne fungovať priama letecká linka Tel Aviv (Izrael) – Piešťany. Rovnakou prioritou je aj vybudovanie leteckého spojenia medzi Tel Avivom a Košicami či Prešovom,“ uviedol Heger.

Viac k témam: Inovácie, Ozbrojené sily SR, Premiér Slovenskej republiky, Radarový systém
Zdroj: SITA.sk – Heger rokoval s izraelským premiérom o spolupráci pri budovaní inovačných kapacít či obstaraní radarového systému © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Južná Kórea a Spojené štáty spúšťajú pracovnú skupinu, ktorá bude blokovať nelegálny dovoz ropy do KĽDR

Obe krajiny sú znepokojené dodávaním ropy do KĽDR z Ruska.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *