Home / SVET / Linku „Chcem žiť“ využilo takmer desaťtisíc ruských vojakov, tvrdia Ukrajinci. Webstránka má milióny návštev

Linku „Chcem žiť“ využilo takmer desaťtisíc ruských vojakov, tvrdia Ukrajinci. Webstránka má milióny návštev

3.3.2023 (SITA.sk) – Takmer 10-tisíc ruských vojakov sa dobrovoľne vzdalo ukrajinskej armáde prostredníctvom horúcej telefónnej linky „Chcem žiť“. Uviedlo to ukrajinské Koordinačné sídlo pre zaobchádzanie s vojnovými zajatcami.

Linku odštartovalo v septembri 2022 ukrajinské Hlavné riaditeľstvo spravodajskej služby a 24 hodín denne je k dispozícii Rusom, ktorí sa chcú dobrovoľne vzdať ukrajinskej armáde. Informuje o tom portál Kyiv Independent.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Okrem horúcej telefónnej linky ukrajinské ministerstvo obrany prevádzkuje v ruskom jazyku internetovú stránku s informáciami o programe „Chcem žiť“. Stránku od jej vzniku navštívilo 14 miliónov ľudí.

Väčšinou ide o rodiny ruských vojakov napriek tomu, že ruská vláda túto webovú stránku od polovice októbra blokuje.

V decembri predstaviteľ riaditeľstva spravodajskej služby ukrajinského ministerstva obrany Andrij Jusov povedal, že horúca telefónna linka už prijala celkovo 1,7 milióna hovorov.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Linku „Chcem žiť“ využilo takmer desaťtisíc ruských vojakov, tvrdia Ukrajinci. Webstránka má milióny návštev © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri pobreží Tuniska našli devätnásť mŕtvych tiel migrantov

Do Európy sa od začiatku tohto roka cez more dostalo viac ako 49-tisíc migrantov, z ktorých viac ako 7-tisíc prišlo cez Tunisko.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *