Home / SLOVENSKO / Desiatky kadetov ukončili základný vojenský výcvik. Podľa Naďa ide o jediné povolanie, kde prisaháte to najcennejšie (video)

Desiatky kadetov ukončili základný vojenský výcvik. Podľa Naďa ide o jediné povolanie, kde prisaháte to najcennejšie (video)

3.3.2023 (SITA.sk) – Slávnostnou prísahou v piatok v priestoroch martinskej Základne výcviku a mobilizačného doplňovania ukončilo základný vojenský výcvik 178 čakateľov prípravnej štátnej služby a kadetov Akadémie ozbrojených síl. Ako ďalej informovala hovorkyňa ministerstva obrany SR Martina Kakaščíková v tlačovej správe, medzi nimi bolo aj 48 žien.

Vernosť vlasti

„Služba v ozbrojených silách je skutočne jediným povolaním, pri ktorom predtým, než doň vstúpite, prisaháte, že pri jeho výkone ste pripravený obetovať to najcennejšie. Aj vojaci na Ukrajine, tak ako vy teraz, prisahali vernosť svojej vlasti, tiež prisahali, že budú brániť slobodu a nenarušiteľnosť jej hraníc. Dnes, žiaľ, dennodenne umierajú. Nikto z nás si neželá, aby sme museli zažívať to, čo zažívajú oni,“ uviedol dočasne poverený minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽaNO).

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Zástupca náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl (OS) SR Peter Babiar pripomenul, že vojenskú prísahu je treba napĺňať vo všetkých možných formách, aké si len dokážeme predstaviť.

Ďalšie odborné výcviky

„Nie je to len plnenie každodenných úloh počas služobného času. Je to aj o vzťahu vojaka k jeho príbuzným, rodine, najbližšiemu okoliu a celkovom správaní sa na verejnosti, ktoré musí a má byť v súlade s týmto slávnostným sľubom, ktorým vojaci deklarujú svoju vernosť vlasti,“ uviedol Babiar.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Kakaščíková informovala, že po skončení základného výcviku ich čakajú ďalšie odborné výcviky podľa ich zaradenia.

„Po ich úspešnom ukončení následne nastúpia k príslušným útvarom OS SR na predurčené funkcie. Kadeti budú pokračovať v dôstojníckom kurze pre absolventov vysokých škôl. Po jeho úspešnom ukončení budú taktiež zaradení do útvarov, kde budú pôsobiť v hodnostnom zbore dôstojníci,“ tvrdí hovorkyňa rezortu obrany.

Viac k témam: Minister obrany SR, Vojenská prísaha, Základný vojenský výcvik
Zdroj: SITA.sk – Desiatky kadetov ukončili základný vojenský výcvik. Podľa Naďa ide o jediné povolanie, kde prisaháte to najcennejšie (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Piešťany sa zatrasú. Od smiechu

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *