Home / SVET / Rusko sa opäť snaží dobyť Kupiansk, úrady vyzvali rodiny a zdravotne znevýhodnených na odchod z mesta

Rusko sa opäť snaží dobyť Kupiansk, úrady vyzvali rodiny a zdravotne znevýhodnených na odchod z mesta

3.3.2023 (SITA.sk) – Oblastná vojenská správa v Charkovskej oblasti vyzvala obyvateľov Kupianska, aby opustili mesto. Referuje o tom spravodajský web BBC.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Ruské jednotky sa snažia znova dobyť spomenutý Kupiansk, z ktorého v septembri odišli. Tento zásobovací uzol okupovali od začiatku vojny. Ukrajinské úrady preto vyzvali rodiny a osoby so zníženou pohyblivosťou, aby z dôvodu neustáleho ruského ostreľovania radšej odišli.

Armáda uviedla, že v Kupiansku a okolitom okrese je v súčasnosti zaregistrovaných 812 detí, ako aj 724 zdravotne postihnutých ľudí.

Ruská žoldnierska Wagnerova skupina medzitým uviedla, že jej vojaci „prakticky obkľúčili“ mesto Bachmut. Začiatkom tohto týždňa ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj pripustil, že situácia v Bachmute, približne 130 kilometrov južne od Kupianska, sa stáva „čoraz zložitejšou“.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: Bachmut, Charkov, rusko-ukrajinský konflikt, ruský útok, vojenská invázia, Wagnerova skupina
Zdroj: SITA.sk – Rusko sa opäť snaží dobyť Kupiansk, úrady vyzvali rodiny a zdravotne znevýhodnených na odchod z mesta © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Gréci nepošlú Ukrajincom systém Patriot, ohrozilo by to ich vzdušnú bezpečnosť

Grécke médiá uviedli, že Atény plánujú poslať na Ukrajinu aspoň jeden systém Patriot, a to po nátlaku zo strany Európskej únie na zvýšenie pomoci Ukrajine v protivzdušnej obrane.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *