Home / SVET / Rusi postupujú na Bachmut, v meste sú stále tisícky civilistov a nemôžu byť evakuovaní

Rusi postupujú na Bachmut, v meste sú stále tisícky civilistov a nemôžu byť evakuovaní

1.3.2023 (SITA.sk) – V ukrajinskom meste Bachmut v Doneckej oblasti sa stále nachádza približne 4500 civilistov vrátane 48 detí. Referuje o tom spravodajský web CNN s odvolaním sa na miestnu predstaviteľku, podľa ktorej ruské sily pokračujú v postupe na mesto. Úrady vyzývajú ľudí, aby sa evakuovali.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

V Bachmute zostáva asi 4500 civilistov, vrátane 48 detí, ktorí nemôžu byť evakuovaní, pretože žijú na miestach, ktoré už nie sú prístupné,“ uviedla v stredu pre CNN hovorkyňa regionálnej vojenskej správy v Doneckej oblasti Tetiana Ihnatčenková.

Tá tvrdí, že ľudia v meste majú potraviny, vodu a lieky. „Dostali všetko vopred. Napriek tomu musia všetci odísť. Situácia je pre civilistov mimoriadne nebezpečná,“ poznamenala Ihnatčenková.

Ukrajinská armáda uviedla, že v smere na Bachmut nepriateľ pokračuje v postupe a neprestáva útočiť na mesto. Ukrajinské sily tvrdia, že držia územie a odrazili niekoľko ruských útokov.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: Bachmut, boj v Doneckej oblasti, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Rusi postupujú na Bachmut, v meste sú stále tisícky civilistov a nemôžu byť evakuovaní © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *