Home / SVET / Na chorvátskych cestách pre snehovú búrku uviazli stovky ľudí, noc museli stráviť v autách pozdĺž hlavnej diaľnice

Na chorvátskych cestách pre snehovú búrku uviazli stovky ľudí, noc museli stráviť v autách pozdĺž hlavnej diaľnice

27.2.2023 (SITA.sk) – Stovky ľudí v Chorvátsku strávili noc na pondelok vo svojich autách alebo na čerpacích staniciach a v rôznych zariadeniach po tom, čo víkendová snehová búrka spôsobila kolaps dopravy a odrezala niektoré časti krajiny od okolitého sveta.

Chorvátske úrady uviedli, že cesty vedúce k pobrežiu Jadranského mora i smerom od neho zostávajú uzavreté pre sneh a silný vietor. Médiá uviedli, že mnohé autá a autobusy zaparkovali pozdĺž hlavnej chorvátskej diaľnice, kým čakali na vhodnú chvíľu, aby pokračovali v ceste. Úrady vyzvali ľudí, aby odložili všetky plánované cesty.

Náhla zmena počasia po období teplých a sychravých dní zabrzdila dopravu aj v susednom Srbsku a Bosne a Hercegovine. Oblasti na západe Srbska zostali bez elektriny a obmedzená bola železničná doprava do susednej Čiernej Hory.

Viac k témam: Doprava, Snehová búrka
Zdroj: SITA.sk – Na chorvátskych cestách pre snehovú búrku uviazli stovky ľudí, noc museli stráviť v autách pozdĺž hlavnej diaľnice © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *