Home / SLOVENSKO / NATO zďaleka nie je také slabé, ako si Putin dlho myslel, vyhlásil Pistorius

NATO zďaleka nie je také slabé, ako si Putin dlho myslel, vyhlásil Pistorius

27.2.2023 (SITA.sk) – USA rokujú s Berlínom a Varšavou o uskutočnení spoločného vojenského cvičenia v Poľsku v reakcii na ruskú hrozbu pre východné hranice Organizácie Severoatlantickej zmluvy (NATO). V pondelok to v televíznom vysielaní povedal šéf nemeckého rezortu obrany Boris Pistorius. Minister neposkytol podrobné informácie o cvičení a konštatoval, že táto téma sa teraz skúma. Informuje o tom web Kyiv Independent.

NATO „zďaleka nie je také slabé, ako si Putin dlho myslel“, vyjadril sa Pistorius a vyhlásil, že aliancia je „oveľa silnejšia a súdržnejšia ako vlani“ pred začiatkom otvorenej vojny Ruska proti Ukrajine.

„Pre východoeurópske krajiny, ako sú Poľsko, pobaltské štáty, Slovensko a ďalšie, je dôležité vidieť, že Nemecko ako popredný európsky člen aliancie a USA ako transatlantický partner si plnia svoje obranné povinnosti,“ dodal nemecký minister obrany.

Viac k témam: Nemecký minister, Vojenské cvičenia
Zdroj: SITA.sk – NATO zďaleka nie je také slabé, ako si Putin dlho myslel, vyhlásil Pistorius © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vyššie štandardy bývania pre rómske komunity? Ficova vláda vyčlenila takmer šesť miliónov eur na usporiadanie vlastníctva 

Úrad splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity pripravil a vyhlásil výzvu v nadväznosti na programové obdobie 2014-2020.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *