Home / SVET / Moldavsko odmietlo tvrdenia Ruska o nafingovanej ukrajinskej invázii, varuje pred psychologickými operáciami

Moldavsko odmietlo tvrdenia Ruska o nafingovanej ukrajinskej invázii, varuje pred psychologickými operáciami

24.2.2023 (SITA.sk) – Moldavskí proeurópski lídri odmietli tvrdenia Ruska, že Ukrajina plánuje zaútočiť na ich proruský odštiepenecký región a vyzvali na pokoj. Informuje o tom spravodajský portál BBC.

Ukrajinskí sabotéri nafingujú inváziu

Ruské ministerstvo obrany bez dôkazov tvrdilo, že ukrajinskí sabotéri nafingujú inváziu do Podnesterska oblečení ako ruskí vojaci, čo by podľa nich malo byť zámienkou pre ukrajinskú inváziu.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Moldavsko pritom už týždne varuje pred ruskými plánmi na destabilizáciu vlády v krajine. Oficiálni predstavitelia zároveň ruské tvrdenia odmietli ako „psychologické operácie“ v rámci vojny.

Ministerstvo obrany je presvedčené, že je to skôr prvok psychologickej operácie ako skutočný plán,“ vyjadril sa štátny tajomník Valeriu Mija.

Návšteva Rumunska

Moldavská prezidentka Maia Sandu počas návštevy Rumunska hovorila o nadchádzajúcich bezprecedentných bezpečnostných výzvach. „Niektorí chceli, aby naša krajina padla a mohli v Kišiňove dosadiť bábkovú vládu podriadenú záujmom Kremľa,“ skonštatovala.

Moldavsko nie je členom Organizácie Severoatlantickej zmluvy (NATO), no vlani v júni, v rovnaký deň ako Ukrajina, získalo štatút kandidátskej krajiny na členstvo v Európskej únii. Moldavská líderka sa tento týždeň stretla aj s americkým prezidentom Joeom Bidenom, ktorý prisľúbil podporu suverenity jej krajiny.

Viac k témam: Moldavská prezidentka, Podnestersko, Ruská invázia, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Moldavsko odmietlo tvrdenia Ruska o nafingovanej ukrajinskej invázii, varuje pred psychologickými operáciami © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Peskov potvrdil, že Rusko začalo sťahovať svoje mierové sily z Náhorného Karabachu

Rusko nasadilo niekoľko tisíc vojakov v Náhornom Karabachu v roku 2020 po vtedajšej eskalácii konfliktu Arménska a Azerbajdžanu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *