Home / SVET / Švajčiarsko plánuje nový balík pre Ukrajinu a Moldavsko, krajiny získajú pomoc v hodnote viac než sto miliónov dolárov

Švajčiarsko plánuje nový balík pre Ukrajinu a Moldavsko, krajiny získajú pomoc v hodnote viac než sto miliónov dolárov

22.2.2023 (SITA.sk) – Švajčiarsko oznámilo plány na nový balík humanitárnej pomoci pre Ukrajinu a Moldavsko v hodnote 150 miliónov dolárov. Referuje o tom spravodajský web CNN s odvolaním sa na vyhlásenie švajčiarskej vlády zverejnené v stredu.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Balík na poskytnutie približne 123 miliónov dolárov Ukrajine a 28 miliónov dolárov susednému Moldavsku ešte musí schváliť švajčiarsky parlament.

Od začiatku vojny Švajčiarsko vyčlenilo na pomoc Ukrajine približne 1,4 miliardy dolárov. To zahŕňa viac ako 291 miliónov dolárov ako podporu pre Ukrajinu v spolupráci so spojencami, ako aj približne 1,12 miliardy dolárov na pomoc Ukrajincom, ktorí vo Švajčiarsku požiadali o azyl.

Švajčiarsko od vypuknutia vojny prijalo viac ako 75-tisíc žiadateľov o azyl z Ukrajiny. Obyvatelia Švajčiarska ubytovali vo svojich domovoch približne 25-tisíc Ukrajincov.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Švajčiarsko plánuje nový balík pre Ukrajinu a Moldavsko, krajiny získajú pomoc v hodnote viac než sto miliónov dolárov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *