Home / SVET / Španielske tanky Leopard 2 už čoskoro na Ukrajine, ďalšia európska krajina sa rozhodla pomôcť

Španielske tanky Leopard 2 už čoskoro na Ukrajine, ďalšia európska krajina sa rozhodla pomôcť

22.2.2023 (SITA.sk) – Španielska ministerka obrany Margarita Roblesová potvrdila, že jej krajina dodá Ukrajine šesť obnovených tankov Leopard 2 A4. Ministerka dodala, že cieľom je, aby tanky boli na Ukrajine do konca marca alebo začiatkom apríla. Informuje o tom web Kyiv Independent, ktorý cituje španielsky denník El País.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Španielsko sa tak v dodávkach tankov Ukrajine pripája k rozširujúcej sa koalícii západných spojencov. Poľské ministerstvo zahraničných vecí v utorok uviedlo, že Varšava poskytne Kyjevu štrnásť tankov Leopard 2 v priebehu najbližších dvoch až troch týždňov po tom, ako sa ukončí výcvik ukrajinských vojakov.

Šéf diplomacie Európskej únie Josep Borrell pre týždňom vyzval krajiny vlastniace moderné tanky, ktoré „len stoja a padá na nich prach“, aby ich poslali Ukrajine tak rýchlo, ako je to možné. Dodal pritom, že jar a leto tohto roku budú rozhodujúce pre výsledok ruskej vojny proti Ukrajine.

Viac k témam: Bojový tank Leopard 2A4, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Španielske tanky Leopard 2 už čoskoro na Ukrajine, ďalšia európska krajina sa rozhodla pomôcť © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajina ako terorista a Západ ako sponzor terorizmu. Kremeľ podľa ISW využíva napätie po tragédii v Moskve

Piatkový útok na Crocus City Hall, ku ktorému sa prihlásila extrémistická skupina Islamský štát, neprežilo prinajmenšom 143 ľudí.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *