Home / SLOVENSKO / Smer-SD je podľa Fica ochotný podporiť úradnícku vládu, ale s jednou podmienkou (video)

Smer-SD je podľa Fica ochotný podporiť úradnícku vládu, ale s jednou podmienkou (video)

21.2.2023 (SITA.sk) – Predseda strany Smer – sociálna demokracia (Sme-SD) a poslanec Národnej rady SR Robert Fico vyzval prezidentku Zuzanu Čaputovú k diskusii o úradníckej vláde.

Smer-SD je podľa Fica pripravený zahlasovať za úradnícku vládu, avšak v prípade, ak budú predčasné voľby v lete. Prezidentka podľa neho napomáha zotrvaniu aktuálnej vlády. Fico to uviedol v utorok na tlačovej besede.

Mimoriadna schôdza bude v pondelok

Tiež pripomenul, že počas v pondelok 27. februára sa uskutoční mimoriadna schôdza, ktorá sa bude týkať zmeny termínu predčasných volieb, ktoré by Smer-SD chcel na konci júna.

Predmetom schôdze by malo byť aj zabránenie darovania stíhačiek MiG-29 Ukrajine. Podľa Roberta Fica je to vťahovanie Slovenska do vojnového konfliktu.

Smer nemajú spájať s vraždou Kuciaka

Predseda strany Smer-SD sa ohradil aj voči obvineniam na adresu predstaviteľov strany, ktoré podľa neho médiá šíria v súvislosti s vraždou novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Apeloval na ostatné politické subjekty, aby so Smerom-SD súťažili s dobrým programom a nezneužívali na to smrť mladých ľudí.

Rovnako vyzval médiá, aby nespájali stranu Smer-SD so smrťou novinára, ktorá s ňou podľa Fica nemá nič spoločné. Robert Fico tiež tvrdí, že čelí cenzúre, argumentoval tým, že v niektorých médiách bol údajne odmietnutý predstaviteľ strany Smer-SD ako účastník diskusie.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Mimoriadna schôdza parlamentu, Predčasné voľby na Slovensku 2023, Predseda strany Smer-SD, Prezidentka SR, Stíhačka MiG-29, Úradnícka vláda, Vražda Jána Kuciaka
Zdroj: SITA.sk – Smer-SD je podľa Fica ochotný podporiť úradnícku vládu, ale s jednou podmienkou (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Legislatívu proti násiliu na ženách na Slovensku máme, len ju treba patrične implementovať, tvrdí Miriam Lexmann

Podľa Lexmann je práve toto domáca úloha, ktorú si musíme urobiť na Slovensku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *