Home / SLOVENSKO / Ženu obvinenú z terorizmu vzal súd do väzby, z Iraku ju dopravili vládnym špeciálom

Ženu obvinenú z terorizmu vzal súd do väzby, z Iraku ju dopravili vládnym špeciálom

17.2.2023 (SITA.sk) – Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku z časti vyhovel návrhu prokurátora a rozhodol o vzatí do väzby obvinenej Renáty D., ktorá je stíhaná pre trestné činy ohrozenia mravnej výchovy mládeže, založenia, zosnovania a podporovania teroristickej skupiny a vojnového bezprávia.

Preventívna väzba

Ako informovala hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková, dôvodom väzby u obvinenej je obava z možného úteku a z pokračovania v trestnej činnosti, teda úteková a preventívna väzba.

Sudca naopak neakceptoval návrh prokurátora na kolúznu väzbu obvinenej.

Vyjadrenie obvinenej

„Sudca nenariadil nad obvinenou dohľad probačného a mediačného úradníka a neprijal ani písomný sľub obvinenej,“ uviedla hovorkyňa. Doplnila, že rozhodnutie súdu nie je právoplatné, nakoľko prokurátor podal sťažnosť proti neakceptácii kolúznej väzby.

„Obvinená sa zatiaľ nevyjadrila, plynie jej zákonná lehota troch pracovných dní. O sťažnostiach rozhodne Najvyšší súd SR,“ dodala Kudjáková.

Obvinená Renáta D.

Obvinenú Renátu D. na Slovensko dopravili z Iraku vládnym špeciálom v rámci repatriácie slovenských občanov. Podľa medializovaných informácii predtým žila v Sýrii, kam prišla z Egypta za svojím manželom. Na slovensko dopravili aj dve deti obvinenej, ktoré sú momentálne v starostlivosti štátu.

Viac k témam: Irak, Terorizmus, Vládny špeciál
Zdroj: SITA.sk – Ženu obvinenú z terorizmu vzal súd do väzby, z Iraku ju dopravili vládnym špeciálom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Veľká noc je najstarším a najvýznamnejším kresťanským sviatkom. Poznáte jej históriu a pôvod?

Vysvetlenie pôvodu názvu „veľká“ treba hľadať v časoch otroctva Židov v starovekom Egypte.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *