Home / SLOVENSKO / Vo výberovom konaní na sudcov Najvyššieho správneho súdu SR obsadili len dvoch kandidátov z piatich voľných miest

Vo výberovom konaní na sudcov Najvyššieho správneho súdu SR obsadili len dvoch kandidátov z piatich voľných miest

14.2.2023 (SITA.sk) – Vo výberovom konaní boli obsadené dve miesta sudcov Najvyššieho správneho súdu SR (NSS SR). Ide o sudcu Krajského súdu v Trenčíne Rastislava Dlugoša a sudcu Okresného súdu Bratislava I. Petra Macha. Celkovo bolo voľných päť miest. Vo výberovom konaní bolo deväť uchádzačov, o zaradenie do výberového konania malo záujem 18 uchádzačov. O obsadení voľných miest rozhodovala výberová komisia.

Výberové konanie

Počas výberového konania, ktoré sa konalo od 6. do 9. februára, overila odborné znalosti, jazykové znalosti, všeobecný prehľad, ale i schopnosť tvorivého myslenia, rýchleho uvažovania, a tiež verbálny prejav uchádzačov. V tlačovej správe o tom informoval hovorca NSS SR Michal Hajtol.

Uchádzači absolvovali písomnú časť výberového konania, následne sa jej traja úspešní absolventi zúčastnili na psychologickom posúdení. V poslednej časti výberového procesu uchádzači ústne prezentovali komisii svoju osobu, doterajšiu prax i motiváciu pre výkon funkcie sudcu NSS SR.

Odborné znalosti

Zodpovedali tiež otázky komisie, ktoré mali overiť ich odborné znalosti i osobnostné predpoklady. Výsledky vyhlásil predseda výberovej komisie po zozbieraní hodnotiacich hárkov od jej členstva. Na základe hodnotenia a výsledkov bolo komisiou odporučené predsedovi NSS SR podať návrh Súdnej rady SR na preloženie úspešných uchádzačov na výkon funkcie sudcov tunajšieho súdu.

Členmi výberovej komisie boli Lajos Mészáros, Anita Filová, Alena Antalová, Monika Valašiková a Pavol Naď.

Výberové konanie na obsadenie piatich voľných miest sudcu vyhlásil 5. septembra 2022 predseda NSS SR Pavol Naď. Žiadosti bolo možné zasielať do 21. októbra. Zápisnica i zvukový záznam z výberového konania sú prístupné na webovom sídle Ministerstva spravodlivosti SR.

Viac k témam: Výberové konanie
Zdroj: SITA.sk – Vo výberovom konaní na sudcov Najvyššieho správneho súdu SR obsadili len dvoch kandidátov z piatich voľných miest © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rada vlády odmietla novelu zákona o neziskových organizáciách. Pletie sa ňou bič na aktívnych občanov, tvrdí Zajac

Novela zákona negatívne postihne všetky typy mimovládnych organizácií.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *