Home / SVET / Rusku sa podľa USA nedarí pripraviť vojakov na účinnú ofenzívu, využíva taktiku infiltrácie a nemá dosť elitných formácií

Rusku sa podľa USA nedarí pripraviť vojakov na účinnú ofenzívu, využíva taktiku infiltrácie a nemá dosť elitných formácií

12.2.2023 (SITA.sk) – Ruskej armáde sa za krátky čas nepodarilo pripraviť zmobilizovaných vojakov na efektívne útočné operácie. V najnovšej aktualizácii to tvrdia analytici z amerického Inštitútu pre štúdium vojny (ISW).

Taktické zlyhania okolo Vuhledaru

Nedávne taktické zlyhania okolo Vuhledaru v Doneckej oblasti pravdepodobne ešte viac oslabili presvedčenie ruskej ultranacionalistickej komunity, že ruské sily sú schopné začať rozsiahlu ofenzívu.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Analytici ISW poukázali na to, že ruské vojenské velenie rozmiestňuje svoje najelitnejšie jednotky do oblasti Bachmutu, kde v menších formáciách používa taktiku infiltrácie.

Postup v oblasti Bachmutu

Zdá sa, že táto taktika vedie k výraznému taktickému postupu Ruska v oblasti Bachmutu, ktorý by mohol viesť k operačným ziskom, ak sa ukrajinské sily rozhodnú stiahnuť z Bachmutu. Ruské útočné operácie inde v Doneckej oblasti a pozdĺž línie Svatove – Kreminna však zatiaľ viedli k minimálnym postupom bez operačného významu.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Je nepravdepodobné, že by ruská armáda mohla rozšíriť svoj postup v oblasti Bachmutu do širšieho okolia, pretože taktika, ktorú používa v Bachmute, je vhodnejšia skôr pre hustejšie mestské prostredie a ruským silám navyše chýbajú elitné formácie potrebné na vedenie väčšieho útoku týmto spôsobom.

Viac k témam: analytici, Bachmut, boj v Doneckej oblasti, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Rusku sa podľa USA nedarí pripraviť vojakov na účinnú ofenzívu, využíva taktiku infiltrácie a nemá dosť elitných formácií © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Putin nie je dosť ľahkomyseľný na to, aby zaútočil na členskú krajinu NATO, myslí si poľský minister obrany

Poľsko nebude vylučovať žiadne scenáre, pokiaľ ide o vyslanie vojakov na Ukrajinu, najmä preto, že to pomáha vytvárať situáciu, keď si Putin nie je istý, čo urobí Západ.

Jeden komentár

  1. na toto sa neda nic povedat len jedno, su to americkí debili…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *