Home / SLOVENSKO / Zelenskyj požiadal Slovensko o stíhačky MiG-29, Čaputová nerozhoduje a vláda situáciu musí vyriešiť s ústavnými právnikmi

Zelenskyj požiadal Slovensko o stíhačky MiG-29, Čaputová nerozhoduje a vláda situáciu musí vyriešiť s ústavnými právnikmi

11.2.2023 (SITA.sk) – Rozhodovanie vlády vo veci dodania stíhačiek MiG-29 na Ukrajinu nepatrí medzi rozhodnutia, ktoré podliehajú súhlasu prezidentky. Uviedla to prezidentka SR Zuzana Čaputová vo svojom stanovisku k vyjadreniam povereného premiéra Eduarda Hegera, že Slovensko chce poslať bojové lietadlá MiG-29 Ukrajine.

„Otázka, či vláda o tejto veci môže rozhodnúť, je inou otázkou, ktorú musí vyriešiť vláda spolu s ústavnými právnikmi,“ poukázala.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo štvrtok 9. februára na samite v Bruseli oficiálne požiadal predsedu vlády SR Eduarda Hegera (OĽaNO) o dodanie stíhačiek MiG-29. Poverený premiér mu povedal, že „Slovensko urobí maximum, aby tejto požiadavke vyhovelo“. Heger v piatok na tlačovej konferencii informoval, že tieto stíhačky sú vyradené a nevieme ich používať. Už mesiace sú uzemnené, Slovensko na ne nemá náhradné diely a opravovali ich ruskí technici, s ktorými už Slovensko nechce spolupracovať.

Viac k témam: Prezidentka SR, Stíhačka MiG-29, Stíhačky MiG-29
Zdroj: SITA.sk – Zelenskyj požiadal Slovensko o stíhačky MiG-29, Čaputová nerozhoduje a vláda situáciu musí vyriešiť s ústavnými právnikmi © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vláda klame voličov, podľa progresívcov dostali starostovia maďarských strán oveľa menej dotácií než tí koaliční

Koalícia len predstiera záujem o maďarských voličov v snahe pomôcť Pellegrinimu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *