Home / EKONOMIKA / Nezamestnanosť v Česku mierne vzrástla, uchádzačov o zamestnanie evidovali o niekoľko tisíc viac

Nezamestnanosť v Česku mierne vzrástla, uchádzačov o zamestnanie evidovali o niekoľko tisíc viac

8.2.2023 (SITA.sk) – Miera nezamestnanosti v Českej republike v januári v porovnaní s rovnakým mesiacom minulého roka stúpla o 0,3 percentuálneho bodu na úroveň 3,9 percenta. Informoval o tom v stredu na svojej internetovej stránke Úrad práce ČR. V závere januára v krajine evidovali celkovo 283 059 uchádzačov o zamestnanie. Bolo to o 11 256 viac ako v predchádzajúcom mesiaci a o 15 983 viac ako v januári 2022.

„Sme síce svedkami určitého mierneho rastu nezamestnanosti, ale na začiatku roka je to zvyčajný jav. Okrem toho od firiem vďaka nášmu podrobnému prieskumu vieme, že osem z desiatich veľkých zamestnávateľov stále hľadá nových pracovníkov a dve tretiny tiež plánujú zvýšenie miezd,“ uviedol český minister práce a sociálnych vecí Marian Jurečka.

Viac k témam: Český minister, Nezamestnanosť v ČR
Zdroj: SITA.sk – Nezamestnanosť v Česku mierne vzrástla, uchádzačov o zamestnanie evidovali o niekoľko tisíc viac © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Konzultant by musel denne na Rašiho ministerstve odpracovať 33 hodín, podľa Remišovej to počítali „smeráckou konštantou“

Remišová konštatuje, že takéto počty hodín môžu reálne traja ľudia odpracovať iba ak na inej planéte a v inom časopriestore.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *