Home / SLOVENSKO / Šipoš prezradil, s ktorými stranami OĽaNO nepôjde do vlády a potvrdil, že Matovičovo hnutie neopustí

Šipoš prezradil, s ktorými stranami OĽaNO nepôjde do vlády a potvrdil, že Matovičovo hnutie neopustí

5.2.2023 (Webnoviny.sk) – Hnutie OĽaNO garantuje, že nepôjde do vlády so stranami Smer-SD, Hlas-SD, Ľudovou stranou Naše Slovensko (ĽSNS), ani s hnutím Republika. V diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 to uviedol predseda poslaneckého klubu hnutia Michal Šipoš.

Podľa podpredsedu strany Sloboda a Solidarita (SaS) Branislava Gröhlinga si budúcu spoluprácu s Igorom Matovičom (OĽaNO) v ich strane nevedia predstaviť. Gröhling považuje za samozrejmé, že nebudú spolupracovať napríklad so stranami Smer-SD, ĽSNS či hnutím Republika.

Nevylúčil však stranu Hlas, no podstatný pre nich bude ich hodnotový postoj k určitým témam, a tiež ich postoj ku kauzám ich poslancov.

SaS bude kandidovať samostatne

Podľa Gröhlinga bude SaS kandidovať samostatne, no ak sa k nim budú chcieť pridať nejaké osobnosti, sú ochotní prijať ich. Dôležité bude ich hodnotové ukotvenie, aby boli liberálni a prozápadne orientovaní.

Kampaň SaS podľa neho bude konštruktívna, návrhy, s ktorými pôjdu do kampane, budú predkladať i v prípade účasti na moci. V reakcii na to, či si vie predstaviť spoluprácu s Luciou Ďuriš Nicholsonovou, ktorá zakladá stranu Jablko uviedol, že na pravicovej scéne je podľa neho viac predsedov než voličov. S Ďuriš Nicholsonovou o spolupráci on osobne nerokoval.

Šipoš odchod z OĽaNO neplánuje

Šipoš sa nechcel sa vyjadriť prípadnému k odchodu povereného premiéra Eduarda Hegera z OĽaNO, on osobne sa nechystá hnutie opustiť.

„Predpokladám, že toto bude najtvrdšia kampaň, ktorá stojí pred nami,“ povedal Šipoš. Dodal však, že majú v úmysle pokračovať v pomoci rodinám, starším, a tiež v boji proti mafii.

Viac k témam: Pád menšinovej vlády Eduarda Hegera, Predčasné voľby na Slovensku 2023
Zdroj: Webnoviny.sk – Šipoš prezradil, s ktorými stranami OĽaNO nepôjde do vlády a potvrdil, že Matovičovo hnutie neopustí © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Čaputová: Členstvo v NATO nám poskytuje bezpečnostné garancie na takej úrovni, aké by Slovensko nebolo schopné dosiahnuť samé (video)

Zuzana Čaputová pri príležitosti 20. výročia vstupu Slovenska do NATO navštívila Styčný tím pre integráciu síl NATO.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *