Home / SVET / Bachmut je čoraz viac izolovaný, tvrdia Briti. Vagnerovci pravdepodobne obsadili cestu spájajúcu mesto so Siverskom

Bachmut je čoraz viac izolovaný, tvrdia Briti. Vagnerovci pravdepodobne obsadili cestu spájajúcu mesto so Siverskom

5.2.2023 (Webnoviny.sk) – Ruské sily na východe Ukrajiny podľa najnovších spravodajských informácií britského rezortu obrany v priebehu uplynulého týždňa pokračovali v malých postupoch v snahe obkľúčiť mesto Bachmut v Doneckej oblasti.

Britské ministerstvo uviedlo, že dve hlavné cesty do mesta, ktoré kontrolujú ukrajinskí obrancovia, sú teraz pravdepodobne ohrozené priamou paľbou. Informuje o tom portál news.sky.com.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Správa ministerstva obrany Veľkej Británie zároveň konštatuje, že ruská súkromná armáda takzvaná Wagnerova skupina tento týždeň s vysokou pravdepodobnosťou získala vedľajšiu cestu, ktorá spája Bachmut s mestom Siversk.

„Hoci viaceré alternatívne poľné cesty zostávajú ukrajinským silám k dispozícii, Bachmut je čoraz viac izolovaný,“ dodal britský rezort obrany.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: Bachmut, rusko-ukrajinský konflikt, Wagnerova skupina
Zdroj: Webnoviny.sk – Bachmut je čoraz viac izolovaný, tvrdia Briti. Vagnerovci pravdepodobne obsadili cestu spájajúcu mesto so Siverskom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Poľsko odvolalo veliteľa zboru rýchlej reakcie európskej armády Eurocorps, vyšetrujú jeho bezpečnostnú previerku

Poľsko začalo vyšetrovanie vojenskej kontrarozviedky, do ktorého bol zapojený.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *