Home / SLOVENSKO / Pod vplyvom alkoholu nejazdia len šoféri áut, ale aj cyklisti. V Trnavskom kraji vlani počet opitých na cestách stúpol

Pod vplyvom alkoholu nejazdia len šoféri áut, ale aj cyklisti. V Trnavskom kraji vlani počet opitých na cestách stúpol

5.2.2023 (Webnoviny.sk) – Policajti v Trnavskom kraji v minulom roku dychovými skúškami zistili na cestách 1886 osôb pod vplyvom alkoholu, z toho 984 cyklistov a 902 vodičov. V porovnaní s rokom 2021 sa počet opitých na cestách zvýšil o 282 prípadov.

Nad jedno promile nafúkalo 371 vodičov, ktorí sa tak dopustili trestného činu. Ako ďalej informovala trnavská polícia, až 162 vodičov nafúkalo pri dopravnej nehode. Dve nehody, pri ktorých bol zistený alkohol, skončili tragicky.

„Upozorňujeme, že hoci je dopravná nehoda riešená zväčša ako neúmyselné konanie, v prípade pozitívneho výsledku na alkohol alebo návykovej látky, ide o úmysel,“ pripomína trnavská polícia na sociálnej sieti. V priebehu minulého roku v Trnavskom kraji „fúkalo“ viac ako 180-tisíc účastníkov cestnej premávky.

Dychovú skúšku odmietlo vlani v kraji 29 osôb, z toho 24 vodičov a 5 cyklistov. Polícia upozorňuje, že odmietnutie dychovej skúšky alebo odberu krvi v nemocnici znamená automaticky riešenie pre podozrenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Ide o úmyselný trestný čin, ktorý je zapísaný v registri trestov.

Viac k témam: Alkohol
Zdroj: Webnoviny.sk – Pod vplyvom alkoholu nejazdia len šoféri áut, ale aj cyklisti. V Trnavskom kraji vlani počet opitých na cestách stúpol © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pellegrini si nemyslí, že ľudia idú voliť podľa toho, či sa kandidáti dvadsaťkrát stretnú pred voľbami

Ivan Korčok považuje za dôležité, aby sa prezidentskí kandidáti stretávali v predvolebných diskusiách.

Jeden komentár

  1. jednym slovom „Slope cele Slovensko“…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *