Home / SLOVENSKO / V 288 obciach boli všetky odovzdané hlasy za odpoveď „Áno“, na Luníku IX prišlo k referendu len sedem voličov

V 288 obciach boli všetky odovzdané hlasy za odpoveď „Áno“, na Luníku IX prišlo k referendu len sedem voličov

22.1.2023 (Webnoviny.sk) – Najvyššia účasť v sobotňajšom referende bola podľa šéfa Štatistického úradu SR Petra Peťka v okresoch Kysucké Nové Mesto, Topoľčany, Turčianske Teplice, Púchov a Považská Bystrica. „V týchto to bolo viac ako 40 percent,“ povedal.

Viac o téme: Referendum o zmene ústavy

Výsledky referenda 2023 o zmene ústavy

Naopak, najnižšia účasť bola v okresoch Dunajská Streda (11,3 percenta), Komárno (15,6 percenta) a Bratislava I (15,9 percenta). Pokiaľ ide o nižšie územné jednotky, v košickom obvode Luník IX podľa Peťka dosiahla účasť 0,1 percenta. „Zúčastnilo sa iba sedem občanov z celkového počtu 4776,“ uviedol Peťko.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Referendum 2023 o zmene ústavy (fotografie)

V obci Lomnička v okrese Stará Ľubovňa sa referenda zúčastnilo 19 voličov, čo predstavuje jedno percento. Peťko dodal, že v 288 obciach boli všetky odovzdané hlasy za odpoveď „Áno“, teda za zmenu ústavy.

Viac k témam: Referendum 2023 o zmene ústavy
Zdroj: Webnoviny.sk – V 288 obciach boli všetky odovzdané hlasy za odpoveď „Áno“, na Luníku IX prišlo k referendu len sedem voličov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kolícia ani po dvoch mesiacoch nevyvodila chyby štátnych zložiek pri atentáte na Fica, vyčíta KDH

KDH poukázalo na americké tajné služby, ktoré po útoku na Donalda Trumpa priznali svoje pochybenie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *