Home / SVET / Zomrel americký hudobník David Crosby, v minulosti mal problémy s drogami a alkoholom

Zomrel americký hudobník David Crosby, v minulosti mal problémy s drogami a alkoholom

20.1.2023 (Webnoviny.sk) – Vo veku 81 rokov zomrel americký hudobník a spevák David Crosby. Informuje o tom spravodajský portál BBC s odvolaním sa na jeho zástupcov.

David Van Cortlandt Crosby sa narodil 14. augusta 1941 do rodiny oscarového kameramana Floyda Crosbyho. V roku 1964 sa pridal k folk-rockovej skupine The Byrds, z ktorej ho však po troch rokoch vyhodili.

Superskupina

Neskôr vznikla superskupina Crosby, Stills & Nash, ktorá vystúpila aj na legendárnom Woodstocku v roku 1969. Keď sa k nim potom pridal kanadský spevák Neil Young, začali pôsobiť ako Crosby, Stills, Nash & Young.

I túto formáciu však sprevádzali konflikty a po niekoľkých rokoch sa rozpadla. I keď, ako pripomína BBC, čas od času sa dali dokopy, aby spolu odohrali koncerty. Medzičasom pôsobil aj v skupine CPR (Crosby, Pevar & Raymond).

Množstvo sólových albumov

Na konte mal sólové albumy If I Could Only Remember My Name (1971), Oh Yes I Can (1989), Thousand Roads (1993), Croz (2014), Lighthouse (2016) či Sky Trails (2017). Jeho šesť desaťročí trvajúca kariéra kulminovala posledným albumom For Free, ktorý vyšiel v roku 2021. Vydal napríklad aj živé nahrávky It’s All Coming Back To Me Now… (1995) alebo King Biscuit Flower Hour (1996).

V minulosti mal problémy s drogami a alkoholom, neskôr dostal žltačku typu C. V roku 1994 mu transplantovali pečeň. Dva razy ho uviedli do Rock’n’rollovej siene slávy – v roku 1991 ako člena The Byrds a v roku 1997 ako člena Crosby, Stills & Nash.

Viac k témam: rocko, Úmrtie
Zdroj: Webnoviny.sk – Zomrel americký hudobník David Crosby, v minulosti mal problémy s drogami a alkoholom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nehoda autobusu na diaľnici A9 si vyžiadala život štyroch ľudí, šoférmi boli Čech a Slovák (foto)

V autobuse spoločnosti Flixbus bolo v čase nehody 54 ľudí vrátane dvoch šoférov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *