Home / SVET / Českí stredoškoláci hlasovali v študentských prezidentských voľbách, s drvivou prevahou ich vyhral Petr Pavel

Českí stredoškoláci hlasovali v študentských prezidentských voľbách, s drvivou prevahou ich vyhral Petr Pavel

19.1.2023 (Webnoviny.sk) – Českí stredoškolskí študenti by si za prezidenta jednoznačne zvolili Petra Pavla. Informuje o tom portál Novinky.cz s tým, že v druhom kole Študentských prezidentských volieb za neho hlasovalo 85,72 % z nich, zatiaľ čo za Andreja Babiša len 14,28 % študentov.

Hlasovanie sa uskutočnilo v stredu a štvrtok na stredných školách po celej Českej republike.

„Víťazstvo Petra Pavla v druhom kole Študentských prezidentských volieb je drvivé, študentské hlasovanie znova ukázalo, že Andrej Babiš sa neteší priazni najmladšej generácie,“ vyjadril sa k výsledkom riaditeľ vzdelávacieho programu Jeden svět na školách spoločnosti Člověk v tísni a iniciátor tzv. volieb nanečisto Karel Strachota.

Záujem škôl bol podľa neho rekordný. Výsledky v prvom kole zaslalo v riadnom termíne na spracovanie 504 škôl a v druhom 350 škôl. Platný hlas v prvom kole odovzdalo 76 136 študentov, v druhom 52 930.

„Z porovnania podľa typov škôl vidíme, že výsledky Petra Pavla sa príliš nelíšia na gymnáziách (89,7 %) a na stredných odborných školách (83,2 %), menej hlasov dostal na odborných učilištiach (66,7 %),“ dodal Strachota.

Viac k témam: Prezidentské voľby v Česku
Zdroj: Webnoviny.sk – Českí stredoškoláci hlasovali v študentských prezidentských voľbách, s drvivou prevahou ich vyhral Petr Pavel © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajincom sa podarilo zničiť na okupovanom Kryme štyri ruské raketové systémy S-400

Údery podľa zničili alebo kriticky poškodili aj tri ruské radarové stanice, veliteľské stanovište protivzdušnej obrany a systém velenia a riadenia protivzdušnej obrany Fundament-M.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *