Home / SLOVENSKO / Expolicajt Marián Kučerka ostáva v Bosne a Hercegovine, zasadnutie súdu opäť zrušili

Expolicajt Marián Kučerka ostáva v Bosne a Hercegovine, zasadnutie súdu opäť zrušili

19.1.2023 (Webnoviny.sk) – Predseda senátu Najvyššieho súdu SR Juraj Kliment zrušil termín verejného zasadnutia v trestnej veci obžalovaného expolicajta Mariána Kučerku určený na štvrtok 19. januára.

Informovala o tom hovorkyňa súdu Alexandra Važanová. Obžalovaný prostredníctvom svojho obhajcu podaním doručeným dnes do podateľne oznámil konajúcemu súdu, že sa na verejné zasadnutie nedostaví pre svoj zdravotný stav, ktorý mu nedovoľuje vycestovať z Bosny a Hercegoviny.

Tvrdí, že sa mu zhoršil zdravotný stav

Z uvedeného dôvodu prostredníctvom svojho obhajcu požiadal o zrušenie štvrtkového termínu, keďže s vykonaním verejného zasadnutia v jeho neprítomnosti nesúhlasí,“ uviedla Važanová. Doplnila, že predseda senátu ďalšie určené termíny verejného zasadnutia, konkrétne 2. a 9. februára a 23. a 30. marca ponechal v platnosti.

Marián Kučerka už minulý týždeň oznámil najvyššiemu súdu, že počas návštevy hlavného mesta Bosny a Hercegoviny Sarajeva sa mu zhoršil zdravotný stav a bola mu nariadená medikamentózna liečba.

Ako ďalej uviedol, trpí mimo iného problémami so srdcom a krvným tlakom. Preto sa nedostavil na verejné zasadnutie, na ktorom sa malo rozhodnúť o jeho odvolaní proti neprávoplatnému odsúdeniu za prijímanie úplatku.

Obvinený v kauzách Očistec aj Judáš

Samosudca Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici uznal v marci minulého roku bývalého vyšetrovateľa Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) za vinného z obzvlášť závažného zločinu prijímania úplatku.

Zároveň mu uložil úhrnný trest 11 rokov väzenia so zaradením do ústavu na výkon trestu s minimálnym stupňom stráženia, a tiež trest prepadnutia majetku, ako aj ochranný dohľad vo výmere jeden rok. Marián Kučerka, ktorého obvinili v rámci policajných akcií Očistec aj Judáš, sa proti verdiktu odvolal.

Prokurátor bývalého vyšetrovateľa NAKA obžaloval pre skutok kvalifikovaný ako zločin prijímania úplatku a druhý skutok ako obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku v spolupáchateľstve.

Viac k témam: expolicajt, Kauza Judáš, Kauza Očistec, Korupcia, prijímanie úplatku, Súdy, Trestné stíhanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Expolicajt Marián Kučerka ostáva v Bosne a Hercegovine, zasadnutie súdu opäť zrušili © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na priechode pred obchodným domom v Bratislave zrazilo auto 14-ročné dievča, okolnosti nehody vyšetruje polícia

Dychová skúška na alkohol skončila u vodiča Škody Fabie s negatívnym výsledkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *