Home / SVET / Pápeža Františka navštívia vo Vatikáne slovenskí biskupi, predstavia mu „ovocie zbierky“ a navštívia aj Slovákov

Pápeža Františka navštívia vo Vatikáne slovenskí biskupi, predstavia mu „ovocie zbierky“ a navštívia aj Slovákov

17.1.2023 (Webnoviny.sk) – Pápež František prijme v sobotu 21. januára predsedu Konferencie biskupov Slovenska (KBS) Mons. Bernarda Bobera vo Vatikáne. Košický arcibiskup metropolita ho navštívi v sprievode nitrianskeho biskupa a podpredsedu KBS Mons. Viliama Judáka, súčasťou delegácie bude aj osobný tajomník arcibiskupa Jozef Kmec a výkonný tajomník KBS Ivan Ružička.

Pápežovi predstavia „ovocie zbierky“

Ako ďalej v tlačovej správe informoval Ľudovít Malík z Tlačovej kancelárie KBS, do Ríma a Vatikánu odcestujú štvrtok 19. januára. Počas audiencie u Svätého otca mu predstavitelia KBS predstavia „ovocie zbierky“ na pomoc Kube a ľuďom trpiacim vojnovým konfliktom na Ukrajine a projekt s názvom Miesta načúvania a prijatia na Slovensku.

„Okrem sobotňajšej audiencie u pápeža Františka majú naplánované aj stretnutie s vatikánskym štátnym sekretárom, kardinálom Pietrom Parolinom v piatok a sériu návštev vybraných vatikánskych dikastérií. V piatok sa zúčastnia aj na inaugurácii novej pamätnej tabule v slovenskom jazyku nad hrobom svätého Cyrila v Bazilike svätého Klementa v Ríme,“ informoval Malík.

Navštívia aj slovenských kňazov

V piatok 20. januára sa predstavitelia KBS stretnú i s veľvyslancom SR pri svätej stolici Marekom Lisánskym a v sobotu majú naplánovanú návštevu Slovákov ubytovaných v dome prijatie, ktorý spravuje Komunita svätého Egídia.

V nedeľu 22. januára budú biskupi sláviť svätú omšu v Pápežskom slovenskom kolégiu svätého Cyrila a Metoda v Ríme, kde bývajú slovenskí kňazi študujúci v Ríme.

„Tento kus slovenskej zeme vo večnom meste si tento rok pripomenie 60 rokov od svojho požehnania, ktoré sa uskutočnilo 15. septembra 1963.“ Na Slovensko sa delegácia KBS vráti v pondelok 23. januára.

Viac k témam: návšteva pápeža
Zdroj: Webnoviny.sk – Pápeža Františka navštívia vo Vatikáne slovenskí biskupi, predstavia mu „ovocie zbierky“ a navštívia aj Slovákov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Iránom otriasli výbuchy, Američania hovoria o odvetnom útoku Izraela

Cieľ nie je jadrový.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *