Home / SLOVENSKO / Hamran nikdy nežiadal Čaputovú o povýšenie do hodnosti generála, reaguje polícia na vyjadrenie Šutoja Eštoka

Hamran nikdy nežiadal Čaputovú o povýšenie do hodnosti generála, reaguje polícia na vyjadrenie Šutoja Eštoka

16.1.2023 (Webnoviny.sk) – Prezident Policajného zboru Štefan Hamran nikdy nežiadal prezidentku Zuzanu Čaputovú o povýšenie do hodnosti generála.

Zamietnutá žiadosť

Prezídium Policajného zboru to uviedlo v reakcii na status poslanca Národnej rady Matúša Šutaja Eštoka s vysvetlením, že kompetenciu predkladať návrh na vymenovanie policajta do hodnosti generála má vláda. Šutaj Eštok v pondelok na sociálnej sieti napísal, že prezidentka Hamranovu žiadosť zamietla.

Prezídium označilo za nezmysel aj informáciu, že si Štefan Hamran navrhuje o 200 percent navýšiť príplatok za riadenie.

Platové náležitosti príslušníkov PZ

„Policajný prezident si nemôže sám určiť príplatok za riadenie, túto kompetenciu má výlučne minister vnútra. V rámci poslaneckého návrhu ide o úpravu stropu príplatkov za riadenie všetkých vedúcich zamestnancov v rámci Policajného zboru, a to na všetkých stupňoch riadenia a velenia,“ uviedol v stanovisku Petar Lazarov, riaditeľ odboru komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru.

Ide podľa tohto stanoviska o súčasť nového systému platových náležitostí príslušníkov Policajného zboru v rámci už prebiehajúcej reformy Policajného zboru, ktorý bude pripravený v kalendárnom roku 2023 a bude motivačný, stabilizačný a dostatočne atraktívny nielen pre prípadných záujemcov pre vstup do služobného pomeru, ale aj služobne starších skúsených policajtov vrátane nadriadených.

Viac k témam: Generál, Prezident Policajného zboru SR, Prezidentka SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Hamran nikdy nežiadal Čaputovú o povýšenie do hodnosti generála, reaguje polícia na vyjadrenie Šutoja Eštoka © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

ITAPA Health&Care: Už len na entuziazme mladých lekárov nemôže stáť naše zdravotníctvo

Zastaraný obsah výučby a slabá príprava medikov do praxe. Chátrajúce nemocnice s biednym vybavením.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *