Home / EKONOMIKA / Rada pre rozpočtovú zodpovednosť by mala mať širšie kompetencie v legislatívnom procese, navrhla skupina poslancov

Rada pre rozpočtovú zodpovednosť by mala mať širšie kompetencie v legislatívnom procese, navrhla skupina poslancov

15.1.2023 (Webnoviny.sk) – Kompetencie Rady pre rozpočtovú zodpovednosť (RRZ) by sa v rámci legislatívneho procesu zákonov mali rozšíriť. Vyplýva to z návrhu novely zákona o rozpočtovej zodpovednosti, ktorý do parlamentu predložila skupina poslancov okolo Milana Vetráka.

Ide o reakciu na nález Ústavného súdu SR v rámci rodinného balíčka pomoci. Vtedy sa nemali poslanci možnosť oboznámiť so stanoviskom rozpočtovej rady, keď sa o balíčku v skrátenom konaní rokovalo.

Cieľom je, aby sa Rada pre rozpočtovú zodpovednosť mohla vyjadrovať k legislatívnym návrhom prerokovávaným v parlamente v skrátenom legislatívnom konaní, ak napríklad hrozia hospodárske škody.

Taktiež by sa mala rozšíriť možnosť požiadať radu o iniciatívne stanovisko k legislatívnym návrhom nie zo strany poslaneckého klubu, ale zo strany prezidenta SR, parlamentného výboru alebo poslanca parlamentu.

Viac k témam: Legislatívny proces
Zdroj: Webnoviny.sk – Rada pre rozpočtovú zodpovednosť by mala mať širšie kompetencie v legislatívnom procese, navrhla skupina poslancov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Konzultant by musel denne na Rašiho ministerstve odpracovať 33 hodín, podľa Remišovej to počítali „smeráckou konštantou“

Remišová konštatuje, že takéto počty hodín môžu reálne traja ľudia odpracovať iba ak na inej planéte a v inom časopriestore.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *