Home / SVET / Počet obetí z bytového domu v Dnipre, ktorý zasiahla ruská raketa, stúpol na 23. Zomrelo aj 15-ročné dievča

Počet obetí z bytového domu v Dnipre, ktorý zasiahla ruská raketa, stúpol na 23. Zomrelo aj 15-ročné dievča

15.1.2023 (Webnoviny.sk) – Počet obetí ruskej rakety, ktorá v sobotu zasiahla obytný dom v ukrajinskom meste Dnipro, stúpol na 23. Uviedli to v nedeľu popoludní miestne úrady.

Samospráva mesta informovala, že zranených bolo najmenej 72 ľudí a stále nezvestných je 43 obyvateľov domu. Doteraz z ruín domu zachránili 39 ľudí.

Desiatky ľudí sú v nemocnici

Medzi mŕtvymi je aj 15-ročné dievča. Uviedol to ešte v nedeľu ráno na komunikačnej platforme Telegram gubernátor Dnipropetrovskej oblasti Valentyn Rezničenko.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Podľa Rezničenka je viac ako 40 ľudí hospitalizovaných. Obytnú budovu ruská armáda zasiahla počas desiateho masového raketového útoku proti ukrajinskej kritickej infraštruktúre.

33 striel s plochou dráhou letu

Útok poškodil energetické zariadenia v šiestich ukrajinských oblastiach, uviedlo ministerstvo energetiky krajiny. Informuje o tom web Kyiv Independent.

Rusko v sobotu proti Ukrajine vypálilo 33 striel s plochou dráhou letu, pričom 21 z nich protivzdušná obrana zostrelila, uviedol hlavný veliteľ ukrajinských ozbrojených síl Valerij Zalužnyj.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: Dnipro, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Počet obetí z bytového domu v Dnipre, ktorý zasiahla ruská raketa, stúpol na 23. Zomrelo aj 15-ročné dievča © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *