Home / SLOVENSKO / Heger ráta so SaS pri novej 76-ke, pretože v novej vláde nebude Matovič. Od Kollára chce ústup od predčasných volieb

Heger ráta so SaS pri novej 76-ke, pretože v novej vláde nebude Matovič. Od Kollára chce ústup od predčasných volieb

14.1.2023 (Webnoviny.sk) – Na zostavenie novej 76-ky sú potrebné hlasy strany Sloboda a Solidarita (SaS). Povedal to v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy na Rádiu Slovensko dočasne poverený premiér Eduard Heger (OĽaNO).

Strana SaS na rokovaní podľa neho uviedla ako hlavný problém bývalého ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO), ten už v novej vláde nebude, preto Heger s hlasmi tejto strany počíta.

Matovič ani Gyimesi nepodpísali

Rovnako počíta aj s podpismi všetkých 17 poslancov z hnutia Sme rodina. Predsedu Borisa Kollára sa snaží presvedčiť, aby súhlas so vznikom novej 76-tky nepodmieňoval predčasnými voľbami.

Heger priznal, že pod novú 76-tku sa ešte stále nepodpísali Igor Matovič ani György Gyimesi (OĽaNO).

Odchod z OĽaNO?

„Žiadna vláda doteraz nepresadila toľko reforiem, ako tá naša. 76-ka je dôležitá, pretože implementujeme pomoc ľudom, rodinné prídavky, vyššie dôchodky či daňový bonus. Okrem toho sme v investičnej fáze plánu obnovy, čo znamená, že sa v tejto dobe dostávajú miliardy eur do regiónov,“ spresnil Heger.

Na otázku, či Eduard Heger odíde z OĽaNO sa dočasný premiér vyjadril, že z Igorom Matovičom diskutuje aj na túto tému, avšak hlavnou témou zostáva otázka, ako priniesť do najbližších volieb ponuku pre voliča, ktorý chce politiku budovania Slovenska.

Viac k témam: Pád menšinovej vlády Eduarda Hegera, Predčasné voľby na Slovensku 2023
Zdroj: Webnoviny.sk – Heger ráta so SaS pri novej 76-ke, pretože v novej vláde nebude Matovič. Od Kollára chce ústup od predčasných volieb © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Gorenje prináša už 74 rokov jednoduchší život!

Jednoduchší, príjemnejší a menej komplikovaný život s každým výrobkom Gorenje.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *