Home / EKONOMIKA / Znižovanie administratívnej záťaže podnikateľov bude pokračovať aj v tomto roku a nemá to byť len o Kilečkách

Znižovanie administratívnej záťaže podnikateľov bude pokračovať aj v tomto roku a nemá to byť len o Kilečkách

14.1.2023 (Webnoviny.sk) – Ministerstvo hospodárstva SR plánuje aj v roku 2023 pokračovať v debyrokratizácii podnikateľského prostredia.

Ako ďalej v rámci svojich plánov na aktuálny rok uviedol štátny tajomník rezortu Peter Švec, známe sú tzv. Kilečká, určite však chcú nájsť aj iné možnosti, ako znižovať rôzne typy zátaží.

„Mojou ambíciou je pripraviť barometer kvality podnikateľského prostredia v spolupráci s externými organizáciami a inštitúciami, aby sme mali zrkadlo toho, ako je vnímané podnikateľské prostredie,“ načrtol štátny tajomník.

Inovačný ekosystém

Za výzvu v tomto roku označil aj oživenie a skvalitnenie inovačného ekosystému na Slovensku.

„Aby sme premenili prostredie na čo najviac proinovačné a aby nové nápady mali miesto tak v priemysle, ako aj vo verejnom živote,“ doplnil.

Strategické investície

Švec chce taktiež sfunkčniť medzirezortnú skupinu pre strategické investície, ktorej cieľom je efektívne vytvárať prostredie pre nové investície.

„Aby sme to otočili v tom zmysle, že nie investori budú naháňať nás s meškajúcimi termínmi, ale že my sami si budeme kontrolovať naše úlohy a záväzky voči investorom, aby sa cítili vítaní,“ skonštatoval.

Viac k témam: Byrokracia, Podnikateľské prostredie
Zdroj: Webnoviny.sk – Znižovanie administratívnej záťaže podnikateľov bude pokračovať aj v tomto roku a nemá to byť len o Kilečkách © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prijímanie vysokokvalifikovaných zamestnancov z cudziny sa zjednoduší, vychádza to z novely zákona

Novela zákona o pobyte cudzincov sa posúva do druhého čítania.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *