Home / SVET / Ukrajina je „de facto“ členom NATO, západné krajiny menia svoj postoj v myslení

Ukrajina je „de facto“ členom NATO, západné krajiny menia svoj postoj v myslení

13.1.2023 (Webnoviny.sk) – Ukrajina sa stala „de facto“ členom Organizácie severoatlantickej zmluvy (NATO). Ako referuje spravodajský web BBC, uviedol to ukrajinský minister obrany Oleksij Reznikov. Tvrdí, že západné krajiny, ktoré sa kedysi obávali, že vojenská pomoc by mohla byť Ruskom vnímaná ako eskalácia, menia svoj „postoj v myslení“.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Reznikov v rozhovore pre BBC povedal, že si je istý, že Ukrajina dostane dlho očakávané zbrane, vrátane tankov a stíhačiek, keďže sa zdá, že Ukrajina aj Rusko sa na jar pripravujú na nové ofenzívy.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

„Ukrajina ako krajina a ozbrojené sily Ukrajiny sa stali členom NATO – de facto, nie de iure (podľa práva, pozn.). Pretože máme zbrane a rozumieme tomu, ako ich používať,“ vyhlásil Reznikov a dodal: „Som si istý, že v blízkej budúcnosti sa de iure staneme členom NATO.“

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, vstup do NATO
Zdroj: Webnoviny.sk – Ukrajina je „de facto“ členom NATO, západné krajiny menia svoj postoj v myslení © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Peskov potvrdil, že Rusko začalo sťahovať svoje mierové sily z Náhorného Karabachu

Rusko nasadilo niekoľko tisíc vojakov v Náhornom Karabachu v roku 2020 po vtedajšej eskalácii konfliktu Arménska a Azerbajdžanu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *