Home / SLOVENSKO / Obvinený príbuzný exministra Žigu tvrdí, že je nevinný a Slobodníkovi peniaze nedával

Obvinený príbuzný exministra Žigu tvrdí, že je nevinný a Slobodníkovi peniaze nedával

10.1.2023 (Webnoviny.sk) – Na pôde Špecializovaného trestného súdu v Pezinku v utorok začalo hlavné pojednávanie s príbuzným bývalého ministra hospodárstva a životného prostredia Petra Žigu Štefanom Žigom. Ten je stíhaný pre trestný čin podplácania.

Konkrétne mal podľa obžaloby podplácať bývalého šéfa finančnej polície Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Bernarda Slobodníka. Obžalovaný však obvinenia odmieta.

„Chcem vyhlásiť, že som nevinný,“ povedal Štefan Žiga. Doplnil, že Slobodníkovi, ani nikomu inému peniaze nedával, pretože na to nemal dôvod. Na otázky prokurátora však odmietol odpovedať.

Štefan Žiga bol pôvodne obvinený, že odovzdal úplatky v celkovej výške 175-tisíc eur. Tie mali v období rokov 2016 až 2020 smerovať bývalému šéfovi Národnej jednotky finančnej polície Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Bernardovi Slobodníkovi, ale aj bývalému šéfovi Kriminálneho úradu finančnej správy (KÚFS) Ľudovítovi Makóovi.

Vo veci podplácania Makóa však nakoniec Generálna prokuratúra SR prostredníctvom paragrafu 363 Trestného poriadku zrušila Štefanovi Žigovi obvinenie. Peniaze pre Slobodníka sa mali týkať vyšetrovania kauzy známej ako Valčeky, v ktorej išlo o nadmerné odpočty DPH.

Viac k témam: kauza Valčeky, Neoprávnené odpočty DPH, Podplácanie, Súdy, Úplatky
Zdroj: Webnoviny.sk – Obvinený príbuzný exministra Žigu tvrdí, že je nevinný a Slobodníkovi peniaze nedával © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na muníciu pre Ukrajinu sa vyzbieralo už viac ako 3,5 milióna eur. O slovenskej zbierke píšu aj zahraničné médiá

Zbierka na múniciu pre Ukrajinu bude aj naďalej pokračovať.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *