Home / šport / Hokej / Slafkovský sa v Montreale trápi a v rozvoji robí krok späť, podľa experta by mu pomohlo preradenie na farmu

Slafkovský sa v Montreale trápi a v rozvoji robí krok späť, podľa experta by mu pomohlo preradenie na farmu

9.1.2023 (Webnoviny.sk) – Slovenský hokejový útočník Juraj Slafkovský z tímu zámorskej NHL Montreal Canadiens sa v ostatnom období trápi, nebodoval v jedenástich dueloch za sebou od 14. decembra 2022 a od trénera Martina St. Louisa nedostáva veľa priestoru.

Podľa experta Marca Dumonta z portálu Montreal Hockey Now pokročilé štatistiky 18-ročného Košičana ukazujú, že herne sa nerozvíja a klub by mu viac pomohol, keby ho poslal do nižšej AHL.

V každom striedaní vyhorí

„Absencia striel na bránku v ostatných troch zápasoch vzbudzuje obavy. Nehovoriac o tom, že vôbec neboduje. V ostatných 10 dueloch vystrelil na bránku spolu trikrát, čo podľa očakávaní viedlo k tomu, že v útoku nevytvoril nič. So Slafkovským na ľade má tím horšie štatistiky a takmer v každom striedaní vyhorí. Keďže si ho Canadiens nechali v prvom tíme, bolo by rozumné prísť na to, ako môže byť opäť produktívny v útoku,“ myslí si Dumont, ktorý ponúkol vedeniu organizácie niekoľko riešení.

Krok späť v rozvoji

„Rozhodujúce je zaradiť Slafkovského do takej formácie, v ktorej môže využívať svoju strelu oveľa častejšie alebo ho dať do útoku s hráčmi, s ktorými sa mu už predtým darilo. Ak sa pre neho nenájde dostatok priestoru v NHL, možno nastal čas poslať ho do AHL. Tam by mal k dispozícii veľa času na ľade a nestalo by sa mu, že ho tréner v závere zápasu nechá sedieť na striedačke. V súčasnej situácii sa totiž Slafkovský nielen trápi, ale robí krok späť v rozvoji,“ dodal Dumont.

Strelil dokopy štyri góly

Juraj Slafkovský ako aktuálna jednotka draftu nováčikov do NHL odohral v aktuálnej sezóne 35 zápasov, v ktorých nazbieral 10 bodov za 4 góly a 6 asistencií. Na konte má aj 31 trestných minút, 9 mínusových bodov a iba 35 streleckých pokusov.

Doposiaľ len dvakrát dokázal bodovať v dvoch dueloch za sebou, naposledy 12. a 14. decembra v stretnutiach proti Calgary Flames a Ottawe Senators.

Viac k témam: AHL, NHL National Hockey League
Zdroj: Webnoviny.sk – Slafkovský sa v Montreale trápi a v rozvoji robí krok späť, podľa experta by mu pomohlo preradenie na farmu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Zvolenskí hokejisti sa udržali pri živote, zápas Nitry a Popradu rozhodli samostatné nájazdy (video)

Zvolenskí hokejisti odmietli koniec sezóny, keď po prvý raz zdolali hráčov Michaloviec (3:2).

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *