Home / SVET / Až 85 percent Ukrajincov považuje územné ústupky Rusku za neakceptovateľné, aj keď tak vojna potrvá dlhšie

Až 85 percent Ukrajincov považuje územné ústupky Rusku za neakceptovateľné, aj keď tak vojna potrvá dlhšie

2.1.2023 (Webnoviny.sk) – Až 85 percent Ukrajincov je presvedčených, že územné ústupky Rusku sú neakceptovateľné, „hoci by pre to vojna mohla trvať dlhšie“. Ukázal to prieskum Kyjevského medzinárodného inštitútu sociológie (KIIS).

Osem percent respondentov

Len osem percent respondentov si myslí, že Ukrajina by sa mala vzdať teritória, aby „dosiahla mier a zachovala si nezávislosť“. Informuje o tom web Kyiv Independent.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Inštitút uviedol, že vplyv na odpovede príliš nemalo to, akým jazykom respondenti hovoria. Proti územným ústupkom Rusku je 89 percent oslovených, ktorí hovoria po ukrajinsky, 76 percent tých, ktorí hovoria po rusky, a 86 percent bilingválnych.

Územné ústupky

Po desiatich mesiacoch vyčerpávajúcej a brutálnej vojny Ukrajinci zostávajú vytrvalí a odmietajú rozprávanie o nutnosti územných ústupkov,“ povedal zástupca šéfa Kyjevského medzinárodného inštitútu sociológie Anton Hrušeckyj.

Prieskum uskutočnili od 4. do 27. decembra na vzorke 2 005 obyvateľov zo všetkých ukrajinských regiónov okrem tých, ktoré okupuje Rusko.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: okupované územia, Prieskum, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Až 85 percent Ukrajincov považuje územné ústupky Rusku za neakceptovateľné, aj keď tak vojna potrvá dlhšie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Čelili sme invázii a oddelili sme sa od Ruska, šéfka Europarlamentu zhodnotila funkčné obdobie a vyzvala mladých voliť

Roberta Metsola poukázala tiež na viacero kľúčových právnych predpisov, ktoré zákonodarcovia prijali počas aktuálneho funkčného obdobia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *