Home / SVET / Vatikán vystavil telo pápeža Benedikta XVI. v Bazilike Svätého Petra, poctu mu prichádzajú vzdať tisíce ľudí (video+foto)

Vatikán vystavil telo pápeža Benedikta XVI. v Bazilike Svätého Petra, poctu mu prichádzajú vzdať tisíce ľudí (video+foto)

2.1.2023 (Webnoviny.sk) – Telo zosnulého emeritného pápeža Benedikta XVI. v pondelok položili do Baziliky Svätého Petra vo Vatikáne, kde sa už pred svitaním zišli tisíce ľudí, aby mu vzdali poctu. Dvere baziliky pre verejnosť otvorili tesne po deviatej ráno.

V priebehu pondelka bude bazilika otvorená desať hodín, v utorok a stredu budú môcť ľudia Benediktovi XVI. vzdávať poctu dvanásť hodín. Pohreb bude vo štvrtok ráno a viesť ho bude pápež František na Námestí svätého Petra. Predstavitelia bezpečnosti očakávajú, že v priebehu pondelka sa príde zosnulému emeritnému pápežovi pokloniť najmenej 25-tisíc ľudí.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Telo zosnulého pápeža Benedikta XVI. vystavili v Bazilike Svätého Petra (fotografie)

Benedikt zomrel vo veku 95 rokov v sobotu v kláštore vo Vatikáne, v ktorom býval od odchodu do dôchodku v roku 2013. Bol prvým pápežom po 600 rokoch, ktorý rezignoval na svoj post.

Viac k témam: Úmrtie pápeža Benedikta XVI.
Zdroj: Webnoviny.sk – Vatikán vystavil telo pápeža Benedikta XVI. v Bazilike Svätého Petra, poctu mu prichádzajú vzdať tisíce ľudí (video+foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Južná Kórea a Spojené štáty spúšťajú pracovnú skupinu, ktorá bude blokovať nelegálny dovoz ropy do KĽDR

Obe krajiny sú znepokojené dodávaním ropy do KĽDR z Ruska.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *