Home / SVET / Toto vám Ukrajina ani svet neodpustí, odkazuje Zelenskyj. Rusi na Silvestra a na Nový rok opäť zaútočili

Toto vám Ukrajina ani svet neodpustí, odkazuje Zelenskyj. Rusi na Silvestra a na Nový rok opäť zaútočili

1.1.2023 (Webnoviny.sk) – Rusko na Silvestra odpálilo proti Ukrajine 31 rakiet a podniklo niekoľko leteckých útokov. Na Facebooku o tom informoval generálny štáb ukrajinských ozbrojených síl.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Novoročná séria útokov na Ukrajinu

Ruskí okupanti vypustili aj 13 bojových bezpilotných lietadiel iránskej výroby. Všetky však boli zostrelené. Moskva taktiež pomocou raketometov uskutočnila 70 útokov na rôzne ukrajinské oblasti. Ukrajinské sily odrazili ruské útoky v blízkosti deviatich obcí v Doneckej a Luhanskej oblasti na východe krajiny.

Neskôr cez noc 1. januára Rusko spustilo ďalšiu sériu útokov na Kyjev. Mestská vojenská správa približne o 4:30 miestneho času oznámila, že protivzdušná obrana zostrelila 32 objektov nad ukrajinskou metropolou. Nebolo však známe, či to boli drony alebo rakety.

Zelenská: Terčom boli civilisti

Prvá dáma Olena Zelenská vyslovila pobúrenie nad tým, že Rusko podniklo masívne raketové útoky tesne pred silvestrovskými oslavami. Terčom Rusov tentoraz nebola energetická infraštruktúra, cieľom bolo bežné obyvateľstvo. „Ničiť životy iným je nechutný zvyk našich susedov,“ povedala.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj zverejnil videoprejav krátko po tom, ako Rusko na Silvestra odpálilo riadené strely. Uviedol, že ruský vodca Vladimir Putin sa „skrýva za armádu, za rakety, za múry svojich rezidencií a palácov“.

Na adresu Rusov poznamenal: „Toto vám Ukrajina ani nikto na svete neodpustí.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: Doneck, LĽR Luhanská ľudová republika, Nový rok, rusko-ukrajinský konflikt, Silvester
Zdroj: Webnoviny.sk – Toto vám Ukrajina ani svet neodpustí, odkazuje Zelenskyj. Rusi na Silvestra a na Nový rok opäť zaútočili © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *