Home / SLOVENSKO / Heger si všimol, že Orbán má „starý“ šál a daroval mu jeden s nápisom Slovakia (foto)

Heger si všimol, že Orbán má „starý“ šál a daroval mu jeden s nápisom Slovakia (foto)

24.11.2022 (Webnoviny.sk) – Premiér Eduard Heger vo štvrtok na začiatku summitu predsedov vlád krajín Vyšehradskej štvorky (V4) v Košiciach daroval maďarskému premiérovi Viktorovi Orbánovi šál s nápisom Slovakia a slovenským štátnym znakom.

„Všimol som si, že Viktor Orbán má starý šál, preto som mu dnes daroval nový,“ napísal Heger na sociálnej sieti a pridal spoločnú fotografiu s Orbánom a so šálom.

Fotografiu zverejnil aj Orbán na sociálnej sieti s komentárom „Maďarsko – Slovensko – dvaja dobrí priatelia!“

Šál s mapou Veľkého Uhorska

Maďarský premiér Viktor Orbán spôsobil tento týždeň rozruch, keď sa objavila v médiách jeho fotografia a video z futbalového štadióna, na ktorej má šál zobrazujúci mapu veľkého Uhorska.

Slovenskí europoslanci Ivan Štefanec, Michal Šimečka, Martin HojsíkMichal WiezikVladimír BilčíkPeter Pollák, Eugen Jurzyca a Miriam Lexmann vydali vyhlásenie, v ktorom odmietli „nezmyselné provokácie Viktora Orbána“. Zároveň maďarského premiéra vyzvali k rešpektu k svojim susedom a k dodržiavaniu pravidiel.

Orbán zareagoval na kritiku

Orbána kritizoval aj slovenský minister zahraničných vecí Rastislav Káčer, ktorý označil takéto gestá za nemiestne. „Ako som pred niekoľkými rokmi komentoval gestá svojho premiéra v inej súvislosti, tak dnes zopakujem to isté v tejto situácii na margo iného premiéra. ´Hnus a humus´,“ napísal Káčer na svojom profile na sociálnej sieti.

Podľa štátneho tajomníka rezortu diplomacie Andreja Stančíka je to „extrémne necitlivé, obzvlášť vzhľadom na vojnu na Ukrajine, kde si Rusko odtrhlo časť cudzieho územia“.

Viktor Orbán v utorok na sociálnej sieti napísal: „Futbal nie je politika. Nehľadajme to, čo tam nie je. Všetky maďarské tímy maďarskej národnej reprezentácie, nech žijú kdekoľvek!“

Viac k témam: Maďarský premiér, Summit V4
Zdroj: Webnoviny.sk – Heger si všimol, že Orbán má „starý“ šál a daroval mu jeden s nápisom Slovakia (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na priechode pred obchodným domom v Bratislave zrazilo auto 14-ročné dievča, okolnosti nehody vyšetruje polícia

Dychová skúška na alkohol skončila u vodiča Škody Fabie s negatívnym výsledkom.

Jeden komentár

  1. takto malo Slovensko riesit problem s Orbanovym šálom a bolo by vybavene a nie vypustat do sveta vsetky tie grce z ust ludi, ktori sa vzdy len vezu na nejakej vlne…minister zahranicia SR vy noste slnecne okuliare aby vam neboli vidiet vase krvave oci smerom k Madarsku a Orbanovi…vy ste minister zahranicia a nie hulvat alebo je to naopak?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *