Home / SVET / Rusko nemôže existovať v súčasnej podobe, vyhlásil Podoľak. Musí prehrať a byť potrestané (foto)

Rusko nemôže existovať v súčasnej podobe, vyhlásil Podoľak. Musí prehrať a byť potrestané (foto)

15.11.2022 (Webnoviny.sk) – Rusko musí prejsť „politickou transformáciou“ a „nemôže pokračovať v existencii vo svojej súčasnej podobe“.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Ako referuje spravodajský web CNN, povedal to poradca ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského Mychajlo Podoľak.

Rusko musí prehrať a byť potrestané

„Netreba sa báť pravdy. Rusko nemôže pokračovať v existencii vo svojej súčasnej podobe a vládnucich elitách. Rusko musí prehrať, byť potrestané za zanedbanie medzinárodného práva a prejsť politickou transformáciou. Čím skôr to všetci pochopia, tým menej bude obetí,“ napísal Podoľak na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter.

Zelenskyj vraj nezavrel dvere

V októbri Zelenskyj podpísal dekrét, ktorý formálne vylúčil možnosť rokovaní s ruským náprotivkom Vladimirom Putinom. V rozhovore s Christiane Amanpourovou zo CNN minulý týždeň Zelenskij povedal, že okrem ultimát „od súčasného prezidenta Ruskej federácie nič nepočul“.

„Ale ja som nezavrel dvere. Povedal som, že budeme pripravení hovoriť s Ruskom, ale s iným Ruskom. Takým, ktoré je skutočne pripravené na mier. Takým, ktoré je pripravené uznať, že sú okupantmi… Musia všetko vrátiť. Pôdu, právo, slobodu, peniaze… A čo je najdôležitejšie, spravodlivosť,“ skonštatoval Zelenskyj.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: Mierové rokovania, rusko-ukrajinský konflikt, vojenská invázia
Zdroj: Webnoviny.sk – Rusko nemôže existovať v súčasnej podobe, vyhlásil Podoľak. Musí prehrať a byť potrestané (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajina ako terorista a Západ ako sponzor terorizmu. Kremeľ podľa ISW využíva napätie po tragédii v Moskve

Piatkový útok na Crocus City Hall, ku ktorému sa prihlásila extrémistická skupina Islamský štát, neprežilo prinajmenšom 143 ľudí.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *