Home / SLOVENSKO / V Michalovciach budú opravovať poškodenú nemeckú techniku, ktorá bola darovaná Ukrajine

V Michalovciach budú opravovať poškodenú nemeckú techniku, ktorá bola darovaná Ukrajine

15.11.2022 (Webnoviny.sk) – Na východe Slovenska budú opravovať nemeckú techniku, ktorá bola darovaná Ukrajine.

Vyplýva to z Memoranda o porozumení s ministerstvom obrany Nemeckej spolkovej republiky, ktoré bolo podpísané v utorok v Bruseli. V tlačovej správe o tom informovala hovorkyňa Ministerstva obrany SR (MO SR) Martina Kovaľ Kakaščíková.

Krytie opráv budú zabezpečovať Nemci

Medzivládny dokument stanovuje právny rámec, ktorý upravuje možnosti opráv poškodenej nemeckej techniky nasadenej na Ukrajine. Finančné krytie opráv bude v celom rozsahu zabezpečené nemeckou stranou.

„S opravami by sa malo začať v priebehu niekoľkých týždňov. Očakávame, že pôjde predovšetkým o opravy húfnic a protilietadlových systémov,“ uviedlo MO SR a doplnilo, že opravy sa budú realizovať na vojenskom útvare v Michalovciach.

S opravami chceli začať čo najskôr

„S výzvou na túto spoluprácu nás oslovila nemecká strana v septembri. Samozrejme, vzhľadom na vysokú kvalitu slovensko-nemeckých bilaterálnych vzťahov a tiež pretrvávajúcu naliehavosť podpory Ukrajiny naše tímy intenzívne pracovali na dohode tak, aby sme s opravami mohli začať čo najskôr. Pretože ruská agresia na Ukrajine nečaká, preto ani naša pomoc neznesie odklad,“ informoval minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽaNO).

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – V Michalovciach budú opravovať poškodenú nemeckú techniku, ktorá bola darovaná Ukrajine © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Piešťany sa zatrasú. Od smiechu

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *