Home / SVET / Sunak na summite G20 vyzval Rusko, aby odišlo z Ukrajiny a ukončilo túto barbarskú vojnu

Sunak na summite G20 vyzval Rusko, aby odišlo z Ukrajiny a ukončilo túto barbarskú vojnu

15.11.2022 (Webnoviny.sk) – Britský premiér Rishi Sunak počas svojho príhovoru na summite krajín G20 na indonézskom Bali konfrontoval ruských predstaviteľov a skonštatoval, že Rusko musí „odísť z Ukrajiny a ukončiť túto barbarskú vojnu“. Informuje o tom portál Sky News.

Putin na G20 neprišiel

Sunak zároveň kritizoval neprítomnosť ruského prezidenta na rokovaniach.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Je pozoruhodné, že sa (Vladimir) Putin necítil schopný pripojiť sa k nám. Možno, ak by prišiel, mohli by sme sa pustiť do riešenia týchto vecí,“ poznamenal a dodal, že Spojené kráľovstvo odmieta ruskú agresiu a bude „podporovať Ukrajinu tak dlho, ako bude potrebné“.

Putin sa rozhodol nezúčastniť na summite, pričom Kremeľ to zdôvodnil kolidujúcim termínom. Podľa pozorovateľov ho však v skutočnosti chce jeho okolie chrániť pred odsúdením zo strany svetových lídrov. Na summit miesto neho pricestoval minister zahraničných vecí Sergej Lavrov.

Tlak na najsilnejšie ekonomiky sveta

Sunak tiež Rusko napomenul, že „krajiny by nemali obsadzovať svojich susedov“. „Je to veľmi jednoduché – krajiny by nemali obsadzovať svojich susedov, nemali by útočiť na civilnú infraštruktúru a civilné obyvateľstvo a nemali by sa vyhrážať jadrovou eskaláciou,“ uviedol s tým, že „to sú určite veci, na ktorých sa dokážeme všetci zhodnúť“.

Britský premiér plánuje summit využiť na to, aby zatlačil na najsilnejšie ekonomiky sveta, aby robili viac pre zníženie svojej závislosti od ruského exportu a zároveň podporovali ostatných, aby robili to isté. Mal by tiež opätovne potvrdiť finančnú pomoc Ukrajine.

Viac k témam: Britský premiér, rusko-ukrajinský konflikt, Ruský prezident, Summit G20
Zdroj: Webnoviny.sk – Sunak na summite G20 vyzval Rusko, aby odišlo z Ukrajiny a ukončilo túto barbarskú vojnu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Hovorcu spoločnosti Meta odsúdili v Rusku na šesť rokov v trestaneckej kolónii za ospravedlňovanie terorizmu

Sú Andymu Stoneovi vymeral trest odňatia slobody na šesť rokov v trestaneckej kolónii a zakázal mu spravovať webové stránky na ďalšie štyri roky.

Jeden komentár

  1. tento začmudeny pobavil velku cast Rusov…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *