Home / SLOVENSKO / Bývalý operatívec NAKA Káľavský je stále v Bosne a Hercegovine, proces by sa mal začať koncom novembra

Bývalý operatívec NAKA Káľavský je stále v Bosne a Hercegovine, proces by sa mal začať koncom novembra

14.11.2022 (Webnoviny.sk) – Špecializovaný trestný súd v Pezinku vytýčil na 29. novembra začiatok súdneho procesu s bývalým šéfom operatívcov Národnej kriminálnej agentúry Jánom Káľavským Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal na neho ešte v januári tohto roku obžalobu pre pokračovací zločin prijímania úplatku, zločin marenia spravodlivosti a prečin zneužitia právomoci verejného činiteľa.

Predmetom obžaloby je podľa ÚŠP prezrádzanie citlivých informácií z prostredia Policajného zboru nepovolaným osobám, a to čiastočne za rôzne neoprávnené majetkové plnenia.

Špecializovaný trestný súd na Jána Káľavského ešte v októbri 2021 vydal príkaz na zatknutie ako aj Európsky a Medzinárodný zatýkací rozkaz. Podľa medializovaných informácií ho v apríli tohto roku zadržali v Bosne a Hercegovine. Miestny súd ho však nevzal do väzby. Namiesto toho mu uložil obmedzenia v podobe odobratia cestovných dokladov, zákazu opustiť územie krajiny a povinnosti pravidelne sa hlásiť úradom.

Viac k témam: Súdny proces, Úplatky, Zneužitie právomoci verejného činiteľa
Zdroj: Webnoviny.sk – Bývalý operatívec NAKA Káľavský je stále v Bosne a Hercegovine, proces by sa mal začať koncom novembra © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Cyklista neprežil zrážku s autom medzi Skalicou a Holíčom, polícia apeluje na používanie reflexných prvkov (foto)

Starší muž zraneniam na mieste podľahol.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *