Home / SVET / Ukrajine už prišli systémy protivzdušnej obrany NASAMS a Aspide. Tieto zbrane urobia naše nebo bezpečnejším, tvrdí Reznikov

Ukrajine už prišli systémy protivzdušnej obrany NASAMS a Aspide. Tieto zbrane urobia naše nebo bezpečnejším, tvrdí Reznikov

7.11.2022 (Webnoviny.sk) – Na Ukrajinu dorazili systémy protivzdušnej obrany NASAMS a Aspide. Na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter to v pondelok uviedol ukrajinský minister obrany Oleksij Reznikov. Informuje o tom spravodajský portál CNN.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„Tieto zbrane výrazne posilnia ukrajinskú armádu a urobia naše nebo bezpečnejším. Budeme pokračovať v zostreľovaní cieľov nepriateľa, ktorý na nás útočí. Ďakujeme našim partnerom – Nórsku, Španielsku a Spojeným štátom,“ napísal Reznikov.

USA prisľúbili Ukrajine, že jej poskytnú celkovo osem systémov protivzdušnej obrany NASAMS a dva z nich budú čoskoro rozmiestnené na Ukrajine. Španielsko zasa pred niekoľkými dňami oznámilo, že dodá Ukrajine nový balík vojenskej pomoci obsahujúci systémy protivzdušnej obrany Aspide a Hawk, protitankové zbrane, raketomety a muníciu.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: Protivzdušná obrana NASAMS, rusko-ukrajinský konflikt, vojenská invázia
Zdroj: Webnoviny.sk – Ukrajine už prišli systémy protivzdušnej obrany NASAMS a Aspide. Tieto zbrane urobia naše nebo bezpečnejším, tvrdí Reznikov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Egyptská delegácia chce v Izraeli sprostredkovať prímerie s Hamasom, rokovania sa zamerajú na výmenu rukojemníkov

Delegáciu vedie riaditeľ egyptskej spravodajskej služby Abbás Kámil.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *