Home / šport / Hokej / Slovan ani Nové Zámky v 15. kole Tipos extraligy nebodovali, pre kouča Pardavého bola prehra majstra zbytočnou

Slovan ani Nové Zámky v 15. kole Tipos extraligy nebodovali, pre kouča Pardavého bola prehra majstra zbytočnou

5.11.2022 (Webnoviny.sk) – Piatkové stretnutia 15. kola základnej časti hokejovej extraligy nepriniesli zmenu na čele, keďže bodovo naprázdno vyšiel líder hodnotenia z Nových Zámkov aj jeho prenasledovateľ – obhajca titulu Slovan Bratislava.

„Býci“ podľahli na vlastnom ľade hráčom Trenčína 0:3, keď inkasovali raz v každej tretine a v súboji boli strelecky aktívnejší. Na gól však nevyužili až sedem presilových hier a nepripísali si dvanásty triumf v tejto sezóne.

Doma chcú hrať lepšie

„Belasí“ síce v prvej tretine viedli na michalovskom ľade, no v druhej dvadsaťminútovke dostali góly z hokejok Dávida Buca a Patriksa Zabusovsa a do konca duelu už nepridali ďalší presný zásah.

Trenčania sa zásluhou trojbodového zisku dostali na 9. priečku tabuľky, Michalovčania poskočili už na 4. pozíciu.

Na dno tabuľky padol Prešov, ktorý doma podľahol Košiciam 1:6 a pripísal si už piatu prehru bez prerušenia. Rovnako ako Šarišania majú na svojom konte 16 bodov aj hráči Banskej Bystrice na predposlednom 11. mieste a desiaty Liptovský Mikuláš.

„Takéto víťazstvo sme potrebovali ako soľ. Naše domáce výkony boli mŕtve a energiu sme ukázali len proti Košiciam. Vraveli sme si, že vo vlastnej hale musíme hrať lepšie a potrebujeme víťaziť. Potvrdili sme, že proti zvučným súperom sa dokážeme viac vyhecovať a dúfam, že to potvrdíme aj v nedeľu proti vicemajstrovi z Nitry,“ povedal po piatkovom triumfe michalovský útočník Dávid Buc, cituje ho oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja.

Stantien bol v skyboxe

Na michalovskej lavičke už chýbal odvolaný tréner Tom Coolen, jeho nástupca Roman Stantien duel sledoval zo skyboxu a viedli ho asistent Peter Kudelka a Dušan Devečka.

„Vedeli sme, že nový tréner sleduje zápas zhora, ale na ľade na také veci nemyslíte. My sme si po prvej tretine hlavne povedali, že musíme pridať a pomôžu nám aj tribúny. To sa nám podarilo, začali sme výrazne lepšie korčuľovať a to rozhodlo. Tento tím sa budoval ako korčuliarsky zdatný a je nám jasné, že toto musí byť naša silná stránka. Ak máme dobrý pohyb, tak môžeme zdolať každého,“ doplnil Buc.

Tréner Slovana bol po súboji sklamaný z prehry, bodovú stratu označil za zbytočnú. „O výsledku zápasu rozhodla druhá tretina. Hrali sme v nej nekoncentrovaní. Hneď prvé striedanie bolo zlé, potom prišli štyri vylúčenia a ‚momentum‘ sa presunulo na stranu domácich. Ubránili sme oslabenia, no potom robili hlúposti v našom pásme a dostali dva góly. V tretej časti sa chceli vrátiť k našej hre, no tlačili sme to pred sebou a bola cítiť nervozita na našich hokejkách, v dôležitých momentoch nám puky preskakovali hokejky,“ komentoval prehry hosťujúci kouč Ján Pardavý.

Posledný hrá s predposledným

Najvyššia slovenská hokejová súťaž pokračuje 16. kolom už v nedeľu. Novozámčania hostia Liptovský Mikuláš a bodovým ziskom si budú chcieť ustrážiť líderskú pozíciu. Slovan čaká ďalší duel vonku a predstaví sa v Spišskej Novej Vsi.

Michalovce hostia Nitru a tretím triumfom bez prerušenia by radi udržali kontakt s najlepšími. Piate Košice si doma zmerajú sily s tretím Zvolenom, ôsmy Poprad hostí tabuľkového suseda Trenčín.

Priamy súboj čaká dva tímy z dna tabuľky, posledný Prešov hostí predposlednú Banskú Bystricu.

Viac k témam: Tipos extraliga
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovan ani Nové Zámky v 15. kole Tipos extraligy nebodovali, pre kouča Pardavého bola prehra majstra zbytočnou © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Michalovčania nezaváhali ani na zvolenskom ľade, HK Poprad sa v sérii s Nitrou ujal vedenia (video)

Nitriansky tréner Stavjaňa vyzdvihol výkon brankára HK Poprad.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *