Home / SVET / Rusi prišli v Doneckej oblasti o viac vojakov než v dvoch čečenských vojnách, skutočné číslo utajujú, tvrdí Zelenskyj

Rusi prišli v Doneckej oblasti o viac vojakov než v dvoch čečenských vojnách, skutočné číslo utajujú, tvrdí Zelenskyj

5.11.2022 (Webnoviny.sk) – Rusko počas vojny na Ukrajine stratilo v Doneckej oblasti viac vojakov a munície ako vo dvoch čečenských vojnách. V nočnom videoprejave k národu to uviedol ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„Najnásilnejšie boje počas celého týždňa sa sústreďujú v Donbase, pri mestách Bachmut a Soledar. Držíme naše pozície. V týchto a niektorých ďalších častiach Doneckej oblasti už ruská armáda ‚minula‘ toľko životov svojich ľudí a toľko munície, koľko pravdepodobne nestratila vo dvoch čečenských vojnách dokopy. Ale skutočné číslo je pred samotnou ruskou verejnosťou utajené,“ povedal Zelenskyj a dodal, že Rusi na ukrajinských okupovaných územiach „naďalej zbierajú ľudí na smrť“.

Prvá čečenská vojna trvala od roku 1994 do roku 1996, druhá bola v rokoch 1999 až 2009. Presný počet ruských vojakov zabitých v týchto vojnách nie je známy.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Rusi prišli v Doneckej oblasti o viac vojakov než v dvoch čečenských vojnách, skutočné číslo utajujú, tvrdí Zelenskyj © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pred klubom vo Washingtone sa strieľalo, podozrivý postrelil piatich ľudí

Streľba sa odohrala zhruba pol hodinu pred polnocou vo štvrti Dupont Circle vo Washingtone.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *