Home / SVET / V Maďarsku protestovali proti zaujatému spravodajstvu a štátom sponzorovanej propagande

V Maďarsku protestovali proti zaujatému spravodajstvu a štátom sponzorovanej propagande

4.11.2022 (Webnoviny.sk) – Zhruba tisíc demonštrantov sa v piatok zišlo pred sídlom maďarskej štátnej mediálnej spoločnosti MTVA na protest proti zaujatému spravodajstvu a štátom sponzorovanej propagande v prospech populistickej vlády.

Demonštranti vyzývali na výmenu riaditeľa spoločnosti a náležité spravodajstvo o nedávnej vlne veľkých protestov a štrajkov maďarských učiteľov a študentov, ktoré napriek ich rozsahu verejnoprávne médiá vo veľkej miere ignorujú.

Protest, ktorý pomenovali „blokáda továrne na lži“, zvolal nezávislý opozičný poslanec Ákos Hadházy. Politik je bývalý člen vládnej strany Fidesz a je známy svojím bojom proti korupcii.

Na sociálnej sieti Facebook Hadházy podujatie opísal ako „prvý skutočný, rozhodný krok k získaniu straníckych štátnych médií pre verejné blaho, k odvolaniu riaditeľa MTVA, ktorý vyrába správy, a k zákazu platenej propagandy zákonom“.

Maďarská vláda nacionalistického premiéra Viktora Orbána je často obviňovaná z obmedzovania slobody tlače a demokracie v krajine. Mimovládna organizácia Reportéri bez hraníc vlani zaradila Orbána na svoj zoznam predátorov slobody tlače.

Viac k témam: Demonštrácia, Korupcia, Propaganda, Sloboda prejavu, spravodajstvo
Zdroj: Webnoviny.sk – V Maďarsku protestovali proti zaujatému spravodajstvu a štátom sponzorovanej propagande © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Americké zbrane pre Ukrajinu už sú v Nemecku a Poľsku, medzi prvými dodávkami budú granáty

Spojené štáty americké chystajú dodať Kyjevu nový balík vojenskej podpory.

Jeden komentár

  1. tych niekolko percient co protestovalo nestoji ani za rec…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *