Home / EKONOMIKA / Poisťovníctvo / Sociálna poisťovňa organizuje v Nitre medzinárodné poradenské dni o dôchodkoch

Sociálna poisťovňa organizuje v Nitre medzinárodné poradenské dni o dôchodkoch

3.11.2022 (Webnoviny.sk) – Sociálna poisťovňa pravidelne organizuje medzinárodné poradenské dni, ktoré sú zamerané na pomoc pri riešení problémov poistencov v ich dôchodkových záležitostiach. Poistenci a poberatelia dôchodkových dávok, ktorí pracujú alebo pracovali na Slovensku, v Nemecku a v Rakúsku a získali obdobia poistenia podľa právnych predpisov týchto krajín, budú mať v dňoch 8. až 10. novembra možnosť získať dôležité informácie o svojich dôchodkoch v Nitre. Ak majú o poradenstvo záujem, môžu sa vopred prihlásiť telefonicky alebo mailom. Sociálna poisťovňa o tom informovala v tlačovej správe.

Záujemcovia si môžu dohodnúť termín stretnutia s odborníkmi telefonicky alebo mailom. Prednosť budú mať vopred objednaní klienti. Bezplatné poradenstvo však poisťovňa poskytne všetkým záujemcom. Pri telefonickom alebo e-mailovom objednávaní je potrebné uviesť svoje meno, priezvisko, rodné číslo a číslo nemeckého či rakúskeho poistenia. V prípade, že ide o pozostalostnú dávku, treba uviesť aj údaje o zomretom poistencovi.

Viac k témam: Poradenstvo
Zdroj: Webnoviny.sk – Sociálna poisťovňa organizuje v Nitre medzinárodné poradenské dni o dôchodkoch © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Poberáte dôchodok a žijete mimo Slovenska? Nezabudnite na povinnosť voči Sociálnej poisťovni

Poberatelia dôchodkov zo Sociálnej poisťovne žijúci v Českej republike túto povinnosť nemajú, Sociálna poisťovňa a Česká správa sociálneho zabezpečenia si údaje vymieňajú elektronicky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *