Home / SVET / Ekonomika na Ukrajine sa v tomto roku prepadne o desiatky percent, dôvodom je znemožnenie exportu dôležitých produktov

Ekonomika na Ukrajine sa v tomto roku prepadne o desiatky percent, dôvodom je znemožnenie exportu dôležitých produktov

24.10.2022 (Webnoviny.sk) – Ukrajina očakáva, že jej ekonomika sa v tomto roku zmenší o 30 percent, keďže mesiace nemohla exportovať svoje hlavné produkty, napríklad slnečnicový olej a semená. Export sa v menšom objeme obnovil, ale pravdepodobne to bude prerušenie vývozu, čo najviac prispeje k poklesu hrubého domáceho produktu. Uviedla to ukrajinská vicepremiérka Julia Svyrydenková. Podpredsedníčka vlády na ukrajinsko-nemeckej podnikateľskej konferencii zároveň konštatovala, že inflácia a nezamestnanosť v krajine v tomto roku dosiahne úroveň zhodne 30 percent.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Ukrajina je vo vojne s Ruskom od februára. Ruská armáda zhromaždená pri hraniciach vtedy vstúpila na územie krajiny a pokúšala sa zvrhnúť vládu v Kyjeve.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: Inflácia, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Ekonomika na Ukrajine sa v tomto roku prepadne o desiatky percent, dôvodom je znemožnenie exportu dôležitých produktov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusmi dosadená administratíva Krymu nezorganizuje na Deň víťazstva tradičnú vojenskú prehliadku

Deviateho mája v Rusku oslavujú víťazstvo Sovietskeho zväzu nad nacistickým Nemeckom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *