Home / SVET / Ukrajina plánuje použiť takzvanú špinavú bombu, tvrdí minister Šojgu

Ukrajina plánuje použiť takzvanú špinavú bombu, tvrdí minister Šojgu

23.10.2022 (Webnoviny.sk) – Ruský minister obrany Sergej Šojgu v nedeľu telefonoval so šéfmi rezortov obrany Veľkej Británie, Francúzska a Turecka. Informovalo o tom ruské ministerstvo obrany, ktoré uviedlo, že Šojgu vo všetkých troch telefonátoch vyjadril znepokojenie z možnosti, že Ukrajina plánuje v konflikte použiť takzvanú špinavú bombu.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Ide o konvenčnú bombu s obsahom jadrového materiálu, ktorý sa rozšíri pri jej explózii. Informuje o tom web The Guardian.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Rusko však neposkytlo nijaké dôkazy o úmysle Ukrajiny použiť špinavú bombu. Ruský rezort obrany predtým zverejnil informáciu o telefonickom rozhovore ruského ministra obrany s jeho francúzskym partnerom, v ktorom Šojgu varoval, že vojna na Ukrajine má „stabilnú tendenciu smerovať k ďalšej nekontrolovanej eskalácii“.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Ukrajina plánuje použiť takzvanú špinavú bombu, tvrdí minister Šojgu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Gréci nepošlú Ukrajincom systém Patriot, ohrozilo by to ich vzdušnú bezpečnosť

Grécke médiá uviedli, že Atény plánujú poslať na Ukrajinu aspoň jeden systém Patriot, a to po nátlaku zo strany Európskej únie na zvýšenie pomoci Ukrajine v protivzdušnej obrane.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *