Home / SVET / Ukrajina sa snaží ľuďom vrátiť elektrinu, podľa Zelenského sa to už v niektorých oblastiach podarilo (video)

Ukrajina sa snaží ľuďom vrátiť elektrinu, podľa Zelenského sa to už v niektorých oblastiach podarilo (video)

23.10.2022 (Webnoviny.sk) – Ukrajina v sobotu obnovila dodávky elektriny v niektorých oblastiach, ktoré od prúdu odrezali ruské útoky. Povedal to vo svojom nočnom videopríhovore ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Podľa jeho slov dodávky elektriny čiastočne obnovili v Odeskej oblasti na juhu krajiny a v Chmeľnyckej a Rivnenskej oblasti na západe krajiny. Informuje o tom web The Guardian.

„Aj z iných regiónov prišli pozitívne správy,“ povedal ukrajinský prezident. „V mnohých mestách, v mnohých okresoch, však práce na obnove ešte prebiehajú. Snažíme sa vrátiť elektrinu ľuďom tak skoro, ako je to možné,“ dodal.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Zelenskyj zároveň vyzval obyvateľov, aby elektrinu využívali starostlivo a aby obmedzili používanie spotrebičov, ktoré spotrebujú veľa energie. „Stabilita energetického sektora celého nášho štátu závisí od každého mesta a okresu na Ukrajine,“ vyhlásil.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, vojenská invázia, Výpadok elektriny
Zdroj: Webnoviny.sk – Ukrajina sa snaží ľuďom vrátiť elektrinu, podľa Zelenského sa to už v niektorých oblastiach podarilo (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *